14.01.2020  |  EL  |  Branchen

Dansk Energi gør det lettere at installere solcelleanlæg

Det bliver fremover mere ligetil at etablere solcelleanlæg. Både, fordi positivlisten for invertere er vokset, og fordi Dansk Energi har lettet papirgangen for installatører.

Dansk Energis positivliste for invertere til solcelleanlæg har vokseværk, skriver danskenergi.dk.

Læs også: Danskerne mangler viden om energioptimering i privaten

En stor mængde producenter tilføjer i en lind strøm deres produkter - og det er godt nyt for installatører og elnetselskaber.

Samtidig har Dansk Energi gjort betingelserne for nettilslutning af solcelleanlæg i kategori A (op til 125 kW) lidt lettere at håndtere.

Inden for denne kategori etableres der solcelleanlæg blandt andet på parcelhuse, gårde og mindre virksomheder.

”Vi har fået en række henvendelser fra netselskaber og installatører om, at processen ved nettilslutning af solcelleanlæg har været tung. Det har vi lyttet til”, siger civilingeniør Morten Erlang fra Dansk Energi.

Hvis inverterne på de valgte solcelleanlæg står på positivlisten, så skal installatørerne fremover kun levere elkvalitets-beregninger og udfylde det såkaldte bilag 1.1 med anlægsindstillinger.

Mindre papirnusseri
Papirgangen bliver altså lettere for installatørerne.

”Elnetselskaberne sparer også tid. De får færre papirer at kigge igennem, inden de udsteder en tilladelse til nettilslutning”, siger Morten Erlang.

Derudover har Dansk Energi opdateret bilag 1.2 og bilag 2.1, der er relevant læsning for installatører, som skal nettilslutte solcelleanlæg og andre elproduktionsanlæg i kategori A og B (op til 3 MW).

Læs også: Dansk Energi giver varmepumperne et teknologisk løft

”Opdateringerne gør det tydeligere, hvor installatørerne kan bruge den europæiske standard DS/EN 50549-1. Hvis installatøren kan vise en testrapport eller en erklæring fra producenten om, at standarden er overholdt, så giver det mindre administration”, siger Morten Erlang.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere