Det bliver fremover mere ligetil at etablere solcelleanlæg. Både, fordi positivlisten for invertere er vokset, og fordi Dansk Energi har lettet papirgangen for installatører.
Betingelserne for nettilslutning af solcelleanlæg i kategori A (op til 125 kW) er blevet lidt lettere at håndtere.
Dansk Energis positivliste for invertere til solcelleanlæg har vokseværk, skriver danskenergi.dk.
Læs også: Danskerne mangler viden om energioptimering i privaten
En stor mængde producenter tilføjer i en lind strøm deres produkter - og det er godt nyt for installatører og elnetselskaber.
Samtidig har Dansk Energi gjort betingelserne for nettilslutning af solcelleanlæg i kategori A (op til 125 kW) lidt lettere at håndtere.
Inden for denne kategori etableres der solcelleanlæg blandt andet på parcelhuse, gårde og mindre virksomheder.
”Vi har fået en række henvendelser fra netselskaber og installatører om, at processen ved nettilslutning af solcelleanlæg har været tung. Det har vi lyttet til”, siger civilingeniør Morten Erlang fra Dansk Energi.
Hvis inverterne på de valgte solcelleanlæg står på positivlisten, så skal installatørerne fremover kun levere elkvalitets-beregninger og udfylde det såkaldte bilag 1.1 med anlægsindstillinger.
Mindre papirnusseri
Papirgangen bliver altså lettere for installatørerne.
”Elnetselskaberne sparer også tid. De får færre papirer at kigge igennem, inden de udsteder en tilladelse til nettilslutning”, siger Morten Erlang.
Derudover har Dansk Energi opdateret bilag 1.2 og bilag 2.1, der er relevant læsning for installatører, som skal nettilslutte solcelleanlæg og andre elproduktionsanlæg i kategori A og B (op til 3 MW).
Læs også: Dansk Energi giver varmepumperne et teknologisk løft
”Opdateringerne gør det tydeligere, hvor installatørerne kan bruge den europæiske standard DS/EN 50549-1. Hvis installatøren kan vise en testrapport eller en erklæring fra producenten om, at standarden er overholdt, så giver det mindre administration”, siger Morten Erlang.
- SMF
Virksomhedsdrift

Kemp & Lauritzen skal sikre tryghed i Aarhus Kommune
Kemp & Lauritzen har netop vundet en af to rammeaftaler om service, drift, vedligehold og levering af tyverialarm-systemer i Aarhus Kommune.
Byggeri

Fald i byggeaktiviteten i første kvartal
Det samlede fuldførte etageareal i første kvartal 2022 endte på 1,9 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 3 procent i forhold til fjerde kvartal. Det oplyser Danmarks Statistik i ny opgørelse.
El-materiel

CR Electric udvider mod øst
I februar måned kunne CR Electric meddele at de udvidede forretningen med en ny afdeling mod vest i Fredericia, og dermed blev mere landsdækkende. De kan nu tilmed afsløre, at de udvider igen–denne gang mod øst, da svenske MTEK er blevet en del af CR Electric.
Energi

Store potentialer for udfasning af olie- og gasfyr i det offentlige
4.440 kommunale og regionale bygninger opvarmes med enten olie- eller gasfyr. Og der er både penge og CO2 at spare ved at udskifte fyrene med fjernvarme eller varmepumper.
Virksomhedsdrift

Bravida vinder stor teknikentreprise for AGC Biologics A/S
Bravida Danmark har underskrevet en aftale med AGC Biologics A/S om levering af komplet installationspakke til deres 18.000 kvadratmeter bygning, der opføres i Søborg det næste år.
Energi

LED-lys i trafikanlæg sparer energi
Sund & Bælt er i gang med en omfattende udskiftning af oprindelige lyskilder til energibesparende LED på koncernens anlæg. I april startede udskiftningen i den trafikerede Tårnbytunnel på Amager, og det vil føre flere grønne gevinster med sig.