Dansk Energi skal håndtere positivlister for el-anlæg
Erhvervs- og interesseorganisationen Dansk Energi har netop overtaget håndteringen af positivlister for el-anlæg på op til 50 kW fra energinet.dk.
Installatører af solceller og små vindmøller kan nu henvende sig til erhvervs- og interesseorganisationen Dansk Energi, hvis de ønsker en lettere administrativ vej ind på det danske marked. Dansk Energi har nemlig overtaget håndteringen af positivlister for el-anlæg på op til 50 kW fra energinet.dk.
Positivlisterne giver mulighed for at få vurderet, om anlæg eller anlægskomponenter overholder de tekniske forskrifter.
Læs også: Dansk Energi hylder forskning i energibesparende teknologi
Ordningen er frivillig, men hvis man vil tilslutte anlæg til elnettet i Danmark, er det nemmere at få én vurdering hos os af, om anlægget overholder de tekniske krav end at få det tjekket hver gang, man ønsker at tilslutte et anlæg af samme type, siger Jan Rasmussen, der er teamleder for nettilslutning og -udvikling i Dansk Energi.
Tip: Tjek listerne
I forbindelse med overdragelsen har energinet.dk vurderet, om de anlæg, der står på positivlisterne, overholder kravene i de gældende tekniske forskrifter. Det drejer sig om forskrifterne 3.2.2 for solceller, 3.2.5 for små vindmøller og 3.2.1 for alle el-producerende anlæg under 11 kW.
Alle bør nok tjekke, om deres anlæg fortsat står på listerne, for der er sket en række ændringer i de tekniske forskrifter, og der er derfor blevet ryddet lidt op i positivlisterne, forklarer Jan Rasmussen.
Ugentlige opdateringer
En række af anlæggene står dog stadig på listerne. Hvis et elnetselskab får en anmodning om at tilslutte solcelleanlæg med invertere fra eksempelvis ABB, SMA Solar Technology eller Jiangsu Zeversolar New Energy, er tingene som udgangspunkt i orden, oplyser Dansk Energi.
Læs også: Dansk Energi: Varmepumperne er i modvind
Hvis en leverandør fremover vil have en vurdering af sit anlæg, skal vedkommende sende dokumentation til os. Vi vurderer på elnetselskabernes vegne, om anlægget overholder kravene i de tekniske forskrifter. Hvis det er tilfældet, kommer anlægget på positivlisten, der opdateres en gang om ugen, fortæller Jan Rasmussen.
Hvis et elnetselskab får en konkret henvendelse om opstilling af et solcelleanlæg eller en husstandsmølle, kan selskabet se, om tingene grundlæggende er i orden. Hvis det er tilfældet, slipper kunden for en del papirarbejde. Som noget nyt skal kunden dog indsende dokumentation for hvilke indstillinger, de nye anlæg kommer til at betjene sig af.
Du kan læse mere om positivlisterne her.
- KLZ