Dansk Fjernvarme kritiserer beregningsgrundlaget for prisloft
Energistyrelsen er nu kommet med en udmelding om størrelsen på de forventede fobrugerprislofter for 2023, 2024 og 2025, hvis lovforslaget bliver vedtaget i sin nuværende form. Beregningsgrundlaget kritiseres af Dansk Fjernvarme: Hvor kan man få en varmepumpe så billigt?
Der er tale om foreløbige tal, da de endelige prislofter først ventes meldt ud den 2. januar på baggrund af lovforslaget, der ventes vedtaget og den nye bekendtgørelse er på plads.
Men på baggrund af de foreløbige udmeldinger stiller Dansk Fjernvarme sig undrende overfor elementer i beregningsgrundlaget, selvom de udmeldte prislofter svarer nogenlunde til Dansk Fjernvarmes forventninger, skriver organisationen på sin hjemmeside.
“Vi er i gang med at dykke grundigt ned i tallene, der ligger til grund for Energistyrelsens udmeldinger om forventede prislofter. Indtil videre studser vi noget over, at der er i beregningsgrundlaget indgår en kombination af priser på under 65.000 kr. for luft-til-vand-varmepumper inkl. samtlige installationsomkostninger og COP-værdier på 3,3. Mon ikke der kan være en potential varmepumpekøber, der kunne tænke sig at få at vide, hvor man kan opnå disse vilkår,” siger Rune Moesgaard, der er politisk chef i Dansk Fjernvarme.
Organisationen har været og er en arg modstander af prisloftet og håber fortsat på ændringer i lovforslaget.
“Vi arbejder fortsat ihærdigt på at få overbevist forligskredsen om, at der også bør indregnes skifteomkostninger i prisloftet, så det kan sende de rigtige prissignaler til de fjernvarmeforbrugere, der vil kunne have varige fordele ved at skifte væk fra fjernvarmen,” siger Rune Moesgaard.
Energistyrelsen forventede prislofter er på følgende beløb:
- 2023: 486 kr./GJ (svarer til 31.668 kr. for et standardforbrug på 18,1 MWh.)
- 2024: 410 kr./GJ (svarer til 26.715 kr. for et standardforbrug på 18,1 MWh.)
- 2025: 412 kr./GJ (svarer til 26.846 kr. for et standardforbrug på 18,1 MWh.)
Det giver et gennemsnit for de tre år på 438 kr./GJ (svarer til 28.540 kr. for et standardforbrug på 18,1 MWh.).
-emte