05.09.2018  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Brunata solgt for en halv milliard kroner

Målervirksomheden Brunata er blevet solgt til den tyske familiekoncern Minol for 575 millioner kroner.

Den danske cleantech-virksomhed Brunata er blevet solgt til tyskejede Minol, der beskæftiger sig med måleteknik. Pris: 575 millioner kroner. 

Læs også: Installatører bør styrke dialogen med kunderne

Om Bruneta

  • Brunata er en 100 år gammel virksomhed, som leverer varmemålersystemer og energibesparende rådgivning og serviceløsninger.
  • Efter Minols opkøb vil Brunata med en markedsandel på 34 procent. 
  • Brunata har siden 1990 været ejet af familien Fischer Hansen, som nu overlader ejerskabet til den tyske familie Lehmann, der står bag Minol.

Minol vil udnytte fleksibilitet
Minol vil med opkøbet opnå større fleksibilitet, når koncernen skal indfri sine ambitioner om at skabe et større europæisk marked, fortæller direktør for Minol-koncernen, Alexander Lehmann.

”Mens vi er stærke på udvikling og produktion af målere, kender vi Brunata som førende i udvikling af nye kundeløsninger”, siger han.

Læs også: Brunata giver kunderne mere valgfrihed

Alexander Lehmann fortæller samtidig, at firmaet både vil beholde navnet Brunata og Brunatas ledergruppe med direktør Keld Forchhammer i spidsen.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere