07.06.2016  |  EL  |  Byggeri

Danskerne sparer op til renoveringer

Udgifterne til danskernes forbedringer i boligen bliver betalt af opsparinger og ikke lån. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov.

Vi danskere kan godt lide at bygge om i vores hjem, men det skal helst ikke ske for lånte penge. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Realkredit Danmark viser, at 66 procent af de adspurgte helt eller delvist vil betale for omkostningerne via opsparinger, mens kun 16 procent vil låne i friværdien.

Læs også: Prisen spænder ben for energirenoveringer

”Med tanke på den høje gældsætning, vi har i Danmark i forhold til andre lignende lande, giver det god mening, at vi ikke gældsætter os yderligere for at øge vores forbrug. Det er en mere selvbærende løsning på lang sigt, selvom dansk økonomi uden tvivl godt kunne trænge til et løft i privatforbruget her og nu for at komme i højere gear”, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark, til Finans.

At bygge om i boligen er et ønske, som 66 procent af alle boligejere har, og det skal gerne ske inden for 12 måneder, viser undersøgelsen også.

Vi vil isolere
En af de renoveringer, som de fleste ønsker at få foretaget, er isoleringer. Her ligger tallet på 12 procent. Derudover er ombygning af badeværelser i høj kurs, mens også nye energikilder topper.

”Det er værd at lægge mærke til, at forbedringer, der har betydning for den løbende husholdningsøkonomi, vægter tungt. 43 procent af de boligejere, der ønsker at lave boligforbedringer, sætter deres kryds ved enten udskiftning af døre/vinduer, isolering, ny energikilde eller solceller. Alle forbedringer, der sænker de løbende omkostninger til varme eller el”, fortæller Sonia Khan.

Læs også: Renoveringsprojekter af badeværelser har masser af mersalgspotentiale

Undersøgelsen peger desuden på, at det primært er småbørnsfamilier, der ønsker at foretage ombygninger i hjemmet. 69 procent af de adspurgte familier med små børn har således sagt "ja" til renoveringer i nærmeste fremtid.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere