08.08.2022  |  EL  |  Byggeri

Danskernes boligrenovering handler om komfort og lavere udgifter

Danskerne renoverer for at få mere komfortable boliger at bo i, viser en ny undersøgelse, der tager pulsen på prioriteringer ved boligrenoveringer. Men det er afgørende at prioritere indsatserne og renovere i tide, lyder det fra Gjensidige og NRGi.

Aldrig før har danskerne brugt så mange penge på at renovere deres boliger, som i løbet af de seneste par år. Der bygges og renoveres i så højt et tempo, at håndværkere har svært ved at følge med efterspørgslen. En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for forsikringsselskabet Gjensidige og energikoncernen NRGi, viser, at danskerne først og fremmest prioriterer komforten af boligen, når listen over renoveringsopgaver skal udføres. Klima og bæredygtighed kommer langt nede ad listen.

29 procent af dem, der har renoveret eller har planer om at renovere bolig, svarer, at det vigtigste er at gøre boligen mere komfortabel at bo i.

Efter komfort er det pengepungen, forbrugerne har for øje, når de planlægger og udfører renoveringsarbejde i hjemmet. Således svarer 19 procent, at de ønsker at sænke forbrugsomkostningerne, for eksempel gennem energiforbedringer som for eksempel solceller og grønnere varmelevering, mens 13 procent svarer, at de prioriterer renovering, der øger eller fastholder boligens værdi.

Læs også: Energieffektivitet er et af klimakampens skarpe våben

9 procent vægter klima
I samme undersøgelse svarer blot ni procent, at de ønsker at klimaoptimere boligen i forbindelse med igangværende eller kommende renovationsprojekter.

Men ifølge Bo Halm Andersen, der er energikonsulent og byggesagkyndig i rådgivningsvirksomheden EBAS, der er en del af NRGi-koncernen, er der stor sammenhæng mellem komfort, økonomi og klima i forbindelse med renovering af hjemmet.

“Der er mange gevinster at hente, både i privatøkonomien og for klimaet ved at bygge og renovere klogt. Eksempelvis gør nye vinduer boligen mere komfortabel ved at fjerne trækgener, det giver en billigere varmeregning og samtidig sparer man CO2”, siger Bo Halm Andersen.

Det kan koste dyrt at lade stå til
Særligt for pengepungen giver det mening at renovere med tanke for klimaet og boligens forfald.

Læs også: Månedens udfordring: Installatører kan bidrage kæmpestort til energioptimering

Derfor er det heller ikke altid de synlige og mest iøjnefaldende problemer, man skal starte med i en renovering, lyder det fra Henrik Sagild, der er direktør for Skade i Gjensidige.

“Man risikerer at få alvorlige skader og massive regninger, hvis man ikke tager tingene i opløbet. Derfor anbefaler vi altid, at man får en professionel til at vurdere huset tilstand, prioritere indsatsen og udbedre eventuelle skader, inden problemet løber løbsk”, siger han.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi i marts måned 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.Det er ifølge eksperterne vigtigt at prioritere og planlægge renoveringer af huset, hvis man som boligejer vil reducere risikoen for uforudsete udgifter på boligbudgettet. Men det kræver, at man tænker langsigtet og ikke altid kun tænker i komfort og kortsigtede besparelser.

Hvad er vigtigst?
29 procent af dem der har renoveret eller har planer om at renovere bolig, svarer at det vigtigste i forbindelse med renovering af deres bolig er at gøre boligen mere komfortabel at bo i.

Svarene lyder:

  1. At gøre din bolig mere komfortabel at bo i: 29 %.
  2. At fastholde/øge boligens værdi: 13 %.
  3. At sænke løbende forbrugsomkostninger (el, vand, varme etc): 19 %.
  4. At forskønne boligen: 13 %.
  5. Ved ikke: 12 %.
  6. At gøre boligen mere klimavenlig: 9 %.
  7. Andet: 5 %.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere