11.12.2018  |  EL  |  Branchen

De små byggevirksomheder har mange ledige stillinger

Byggevirksomheder med under ti ansatte har sværest ved at få besat ledige stillinger. Der har aldrig været registreret flere ledige stillinger i den private sektor end nu.

I tredje kvartal af 2018 var der 35.800 ledige stillinger i den private sektor, ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det er omkring 3.000 flere end samme periode sidste år.

Læs også: Dansk Byggeri: Vi har brug for reformer, der får flere ud på arbejdsmarkedet

Det er især de allermindste bygge- og anlægsvirksomheder med mindre end ti ansatte, der søger medarbejdere. Her udgør de ubesatte stillinger 4,4 procent af beskæftigelsen.

”Mange ledige stillinger i byggeriets mindste virksomheder dokumenterer, at det især er dem, der har svært ved at rekruttere kompetente medarbejdere. Jobopslagene er ubesatte i længere tid - og måske er det også svært for de små lokale håndværksvirksomheder at konkurrere lønmæssigt med de store”, siger cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri.

Overordnet set, så svarer antallet af ledige stillinger i bygge- og anlægsbranchen til 2,9 procent af den samlede beskæftigelse.

Læs også: Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere