Definitivt brud i forhandlinger om VVS-overenskomst
Et ekstra forsøg var ikke nok til at nå til enighed blandt Tekniq, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal, da de mødtes til forhandlinger søndag den 19. marts.
Bruddet på forhandlingerne betyder, at det nu er forligsmanden, der skal komme med et mæglingsforslag..
Efter brud på forhandlinger om ny VVS-overenskomst fredag den 17. marts blev parterne i går indkaldt til nye forhandlinger af forligsmanden, hvor også repræsentanter fra DA og LO var til stede.
Men heller ikke i denne omgang lykkedes det for parterne at nå til enighed.
Læs også: Ny eletrikeroverenskomst skal sikre mere fleksibilitet
”Alle muligheder for forlig er desværre udtømt nu, og det er dybt beklageligt. Vi har strakt os langt i forsøget på at undgå denne situation”, siger Niels Jørgen Hansen, der er adm. direktør i Tekniq.
Det definitive brud på forhandlingerne betyder, at det nu er forligsmanden, der skal komme med et mæglingsforslag, der vil indgå i det samlede mæglingsforslag, der formentlig bliver fremsat for det private arbejdsmarked i løbet af denne uge.
VVS-overenskomsten omfatter ca. 1.000 virksomheder, der tilsammen har 11.000 medarbejdere. Ved de seneste overenskomstforhandlinger i 2014 lykkedes det heller ikke Tekniq, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal at nå til enighed, hvorfor forligsmanden også her måtte udarbejde et mæglingsforslag.
Læs også: VVS'ere nedlægger arbejdet uden fagforbundets støtte
Mæglingsforslaget i 2014 gav samme reguleringer af lønsatser som på gennembrudsforligene.
Ifølge DA’s statistik er den gennemsnitlige løn på VVS-området ca. 200 kr., mens den gennemsnitlige løn ved akkordopmåling er på ca. 300 kr.
- EL