15.04.2019  |  EL  |  Belysning

Den nemme og hurtige vej til professionelle lysprofiler

Indhold fra partner Hvad er dette?

På VVS-messen 2019 den 8.-10. maj præsenterer Schlüter-Systems KG spændende nyheder inden for intelligent LED-belysning, kombineret med keramik.

Interessen for denne interessante sammensætning er ikke blevet mindre, siden Schlüter-Systems kom på markedet med en række professionelle LIPROTEC-produkter.

Det er løsninger med en helt ny lysprofilteknik, som gør det muligt at lægge utroligt flotte lysprofiler på en forbavsende enkel måde. Det er blevet muligt med et nyt koncept, der er lige til at gå til. Resultatet står knivskarpt og giver rummet en betydelig opgradering.

Schlüter-Systems spritnye koncept, som vil blive præsenteret på messen, fokuserer på elegant accentbelysning, og omfatter nye produkter og løsninger med smart og enkel ’Plug & Play’-teknologi. Dette gør arbejdet ukompliceret og intuitivt.

Nu er der 3 serier af Schlüter-Systems lysprofilteknikker:

Systemerne EASY, PRO og PLAN er baseret på den omfattende professionelle erfaring, som Schlüter-Systems har oparbejdet på området, og vi har valgt at opdele teknikkerne, så der er en god løsning til enhver målgruppe:

  • LIPROTEC-EASY er et ’Plug & Play’-system, som kun kræver ringe fagkendskab inden for lysinstallation på forhånd
  • LIPROTEC-PRO retter sig mod den professionelle fliselægger, som ikke er bange for at udføre lysinstallation eller lægge kabler
  • LIPROTEC-PLAN tilbyder den professionelle belysningsplanlægger alle de informationer, der er brug for, når man vil designe og implementere accentbelysning med Schlüter-LIPROTEC.

Hurtigt og ukompliceret

Når man anvender Plug & Play med Schlüter-LIPROTEC-EASY, bliver det muligt at implementere individuelle lysinstallationer hurtigt og helt ukompliceret.

De praktiske og nemme plugin-systemer er straks klar til brug, fordi alle de nødvendige komponenter allerede er samlet sætvis og færdigmonteret.

Ud over anvendelse på vægge og lofter og i brusebadet, kan systemet også indbygges i indendørs gulvflader, hvor der ikke er for stor belastning.

LED-modulet består af et fleksibelt, fuldt indkapslet LED-rør, som giver en ensartet og smuk lysfordeling i dokumenteret LIPROTEC-kvalitet – valgfrit med faste lystemperaturer på 3.200 eller 4.900 Kelvin i det hvide område eller i det farvede RGB+W-område.

Sidstnævnte tillader mere end 16 millioner forskellige nuancer, samt hvidt lys i farvetemperaturer på 2.500 til 6.500 K.

Solide bæreprofiler

Som solid bæreprofil for LED-rørene er der tre forskellige muligheder:

  • Schlüter-LIPROTEC-LLPM – som er en monteringsprofil i aluminium eller rustfrit stål, med trapezformede, perforerede monteringsben
  • Schlüter-LIPROTEC-LLP – en U-formet monteringsprofil i aluminium
  • Schlüter-LIPROTEC-LLPE – monteringsprofil i elokseret aluminium, beregnet til indbygning i vægstik

Derudover kan man med Schlüter-KERDI-BOARD-NLT-sæt også lave smukt belyste vægnicher.

De præfabrikerede KERDI-BOARD indbygningselementer er udstyret med LED-profiler i ’Plug & Play’-versionen, og kan installeres i forskellige positioner i nichen.

Belysningsdesign for fagfolk og planlæggere

Med PRO-serien inden for Schlüter lysprofilteknik kan den kyndige fliselægger og bygningshåndværker omdanne et rum til en ren lys-oase.

Man kan med fordel kombinere de forskellige produkter. Dette giver næsten uendelige muligheder for spændende lysdesign.

For fagfolk findes i denne serie nogle praktiske, komplette sæt, som kan bruges til fx belysning af vægruder eller -spejle.

Specielt rettet mod arkitekter og planlæggere samt belysningseksperter har Schlüter-Systems udviklet informationstilbuddet LIPROTEC-PLAN.

Her finder man alle de tekniske informationer, som er nødvendige for at udtænke og oprette et præcist og individuelt lysdesign, lige fra de detaljerede profildimensioner over materialer og overflader til de belysningstekniske data for lysdioderne, som fx antallet af lysdioder pr. meter, eller CRI-værdier.

Denne artikel er en del af temaet Tema: VVS'19

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere