Det kan betale sig at studere på deltid
De første elever i Danmark på den nye deltidsuddannelse i elinstallation har netop gennemført studiet. Deltidsordningen betyder, at virksomhederne kan fastholde de dygtige medarbejdere, mener Tekniq.
Tirsdag den 9. januar blev der uddelt eksamensbeviser til de ni første studerende på deltidsuddannelsen i elinstallation på Erhvervsakademiet (KEA). Ifølge brancheorganisationen Tekniq giver uddannelsen de studerende mulighed for at få fuld elautorisation, uden at de skal kvitte deres job for at blive fuldtidsstuderende.
Henrik Fugmann, formand for Tekniq, som repræsenterer de danske el- og VVS-installationsvirksomheder, sagde blandt andet ved overrækkelsen:
”I har kunnet følge med i hverdagen på jeres arbejdsplads og har stadig haft kontakt til kollegaer og kunder – samtidigt med at I har udforsket nye græsgange og tilegnet jer ny og vigtig viden,” sagde Henrik Fugmann.
Akademiuddannelsen i elinstallation
- Uddannelsen kvalificerer de studerende til selvstændigt at projektere, tilrettelægge og styre udførelsen af eltekniske installationer, bygningsautomatik og mindre automatiske anlæg.
- Uddannelsen henvender sig blandt andet til beskæftigede med brancheerfaring, som ønsker mulighed for at søge elautorisation.
- Uddannelsen tages på deltid og varer op til tre år.
Kilde: Tekniq
Pris til den dygtigste
Ved samme lejlighed overrakte formanden Tekniqs Installationspris, som gik til den 25-årige Stefan Jensen.
Stefan Jensen har studeret på deltid samtidig med, at han har arbejdet som projektleder i virksomheden Lelectric, der ligger i Farum.
Den nyuddannede installatør var meget overrasket over at modtage Installationsprisen, som han fik for at have opnået det højeste gennemsnit på årgangen.
"Jeg vidste godt, at mine karakterer var gode, men de andre studerende har også klaret det flot, så jeg er stolt over at modtage prisen," sagde han.
Læs også: Efterspurgt deltidsuddannelse er skudt i gang
Gylden vej til dygtige medarbejdere
Tekniq glæder sig over, at den nye deltidsuddannelse er kommet godt fra start.
”Det har stor værdi for både de studerende, men også virksomhederne og samfundet, at de nye installatører har valgt at uddanne sig samtidig med, at de har bevaret kontakten til arbejdsmarkedet,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq.
-JJK
Denne artikel er del af et tema:
Udvalgte