19.04.2018  |  EL  |  Energi

DF og S: Energiforbrug i bygninger skal nedsættes

Regeringen bør i den nærtforestående energiaftale prioritere renovering af gammeldags opvarmningskilder i bygninger. Sådan lyder det fra både DF og S.

En kommende energiaftale skal fokusere på at reducere energiforbruget i alle bygninger. Det mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti forud for regeringsudspillet, skriver licitationen.dk.

Skal det lykkes at nedsætte energiforbruget, kræver det en energirenovering af mange af de eksisterende bygninger, der har forældede, dyre og energispildende varmekilder. Og derfor håber partierne, at bygningers energiforbrug bliver vægtet ligeså højt som industriens.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vores indstilling er, at man skal sikre en grøn omstilling, der er så billig som muligt. Det kan man ikke gøre uden, at man også har bygninger med. Derfor håber vi, at vi kan lande en aftale, der er ambitiøs på bygningsområdet”, siger Socialdemokratiets klima- og energiordfører Jens Joel til licitationen.dk.

Læs også: Ny organisation vil ændre dansk energipolitik

Også Dansk Folkeparti frygter, at regeringen i energiaftalen vil overse det store potentiale, der ligger i at give gamle bygninger et løft.

”Det vigtige for os er at give incitament til, at folk, der har gammeldags opvarmningskilder i boligen, kan få skiftet dem ud. Der foreslår vi, at man stiller nogle lånemuligheder”, siger Mikkel Dencker, Dansk Folkepartis energi- forsynings- og klimaordfører.

Uenighed om vejen til et lavere energiforbrug
Hos Dansk Byggeri ser man gerne, at der i aftalen bliver sat nogle konkrete målsætninger for præcis, hvor meget energiforbruget i eksisterende bygninger skal sænkes med.

Læs også: Dansk energipolitik nedprioriterer solenergi med ny særpulje

Men selvom Mikkel Dencker ønsker en nedsættelse i energiforbruget, så tror han ikke, at konkrete krav til virksomheder og bygningsejere er vejen frem.

”Jeg er skeptisk overfor det, fordi man risikerer at påføre sig selv store udgifter for at komme i mål”, siger han til licitationen.dk.

Seneste energiaftale blev indgået af den daværende SRSF-regering i 2012 og otte år frem med støtte fra Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

- EST
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere