01.02.2018  |  EL  |  Branchen

Digital vækstplan gavner installatører

Regeringens nye digitale vækstplan kan sætte yderligere skub i brugen af teknologi. Det har fordele for både samfundet, virksomhederne og den enkelte dansker, mener Tekniq.

Danske virksomheder skal være blandt de bedste i Europa til at udnytte it, big data og e-handel til at skabe vækst. Sådan lyder ambitionen bag regeringens nye vækstplan, der skal bringe Danmark i den digitale førertrøje.

Hos Tekniq, der repræsenterer de danske el- og VVS-installationsvirksomheder, er man positiv over for den nye strategi. Den matcher nemlig efterspørgslen og virkeligheden i installationsbranchen.

”El- og VVS-branchen er allerede godt i gang med at uddanne og udvikle de digitale installatører, der bliver brug for i fremtiden. Installationsbranchen er dermed kørt i stilling til at kunne bidrage med at indfri regeringens ambition om at gøre Danmark til et digitalt fyrtårn,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Læs også: Danfoss vil fremme digitaliseringen af fjernvarme

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Niels Jørgen Hansen understreger, at installationsbranchen blandt andet skal være med til at sikre, at den teknologi, der opfindes fremover, bliver omsat til konkrete projekter til gavn for både samfundet og den enkelte dansker.

Øget digital erhvervsuddannelse
En del af den nye vækstplan er at etablere en såkaldt teknologipagt, der skal styrke danskernes tekniske og digitale kompetencer. Derudover har regeringen planer om at afsætte 18 mio. kroner i 2018-2021 til øget digitalisering på erhvervsuddannelserne.

Ifølge Niels Jørgen Hansen er den teknologiske udvikling og øget digitalisering allerede en del af el- og VVS-virksomhedernes forretningsgang. Men med regeringens nye strategi forventer direktøren, at der kommer endnu mere skub i den digitale udvikling ude i virksomhederne.

Læs også: Nye opgaver for installatører i server-rum

”Installationsvirksomhederne er praktikerne, der holder af ny teknologi, ikke på grund af selve teknologien, men fordi en digital og teknologisk udvikling er med til at skabe værdi for både kunderne og samfundet,” siger han.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere