Dunkelt trappelys giver nye ordrer

Armaturer, der blænder ned på vågeblus, vinder frem hos boligselskaber og andelsboligforeninger, hvor løsningen sikrer beboer-tryghed og energibesparelser. Området står foran vækst, vurderer indkøbsforening for boligorganisationer.

Flere etageboliger vælger en belysningsløsning med vågeblus til fælles indendørs arealer på trapper og gangarealer, når der skal skiftes til nye, energibesparende løsninger. Danmarks største fælles indkøbsforening for boligorganisationer, Bolind, anskaffede de første armaturer sidste år og regner med, at flere kommer til fremover.

”Vi startede for alvor med vågelys i 2013, og udviklingen er først lige startet. Fremover kommer der helt sikkert mere i Bolind”, siger produktchef Kai Dennis Olsen.

<p>"Armaturet er nemt at sælge, for det er rimeligt billigt".</p>

Lasse Jensen, indehaver af LJ Electric

Hos en københavnsk andelsforening i Vanløse har LJ Electric installeret et Sunflux-armatur fra Prolys. Det sænker lysniveauet til fem procent af den fulde lysstyrke, når der ikke længere er aktivitet på trappe og gangareal. Resultatet er øget tryghed for beboerne, der altid kan se lidt lys gennem dørspionen. Selv om armaturerne kun har været i drift i fire uger, anbefaler Lasse Jensen, installatør og indehaver af LJ Electric, armaturerne til andre ejendomme, der står foran en udskiftning af deres trappelys.

”Armaturet er nemt at sælge, for det kan meget og er rimeligt billigt. Jeg er ret sikker på, at andre også vil vælge armaturet, for det kræver ikke kip-relæ og fungerer trådløst”, siger Lasse Jensen.

Fordobler salget hvert år
Hos producenten Prolys i Glostrup forventer salgs- og marketingsdirektør og partner Thomas Hornsyld, at markedet for vågelys vil fordoble hvert år. I andet halvår af 2014 sælger han op til 6.000 styk, og til næste år vil 15-20.000 ryge gennem forretningen især med hjælp fra el-installatører, der køber direkte fra Prolys eller gennem webshops som Greenline.

”Armaturerne bliver typisk sat op hos lejeboligforeninger, hvor der er professionelle folk, som er aktive på energibesparelser. Initiativet kommer primært gennem mund-til-mund metoden fra varmemestre og viceværter, der kender til vores produkt fra andre ejendomme”, siger Thomas Hornsyld.

Læs også: Danmark i front med LED

Beslutningsprocesserne er dog langvarige ved udskiftning af armaturer – særligt i boligselskaber – og Thomas Hornsyld forventer, at markedsudviklingen sker i takt med, at elinstallatørerne bliver bevidste om produktet. Det samme gælder de professionelle indkøbere i boligselskaberne, som har brug for inspiration fra installatører og forhandlere, når de skal investere i nye armaturer.

”Vi savner informationer om mulighederne. Her ligger der en opgave for forhandlerne, der skal lade os høre de gode historier”, siger Jesper Telcs, der er energi- og miljøchef i Boligkontoret Danmark.

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Populære LED lysskinne i nye udgaver med lav blænde

03.04.2025Eaton Electric Danmark

Sponseret

Nyt samarbejde skal accelerere CO2-venlige løsninger i Danmarks el-infrastruktur

03.04.2025Installator.dk

Regeringen klar med indgreb mod brodne kar blandt elselskaberne

02.04.2025Alcadon ApS

Sponseret

[EKSTRA BONUS] Gør et kup – og få et påskeæg med i købet!

01.04.2025Alcadon ApS

Sponseret

LIVE FRA LAGERET: Se hvad Alcadon sendte ud en solskinsformiddag i april

01.04.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Filtrerede RJ45 jackstik

30.03.2025Alcadon ApS

Sponseret

[SE VIDEOEN] Hvad er "The Enoc Way"?

28.03.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Opdateret grundbelysning i børnehave

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup