04.10.2019  |  EL  |  Branchen

El-firma tiltalt i sag om alvorlig brøndulykke

Søndergaard El er blevet tiltalt i en sag, hvor Rene Møller Frandsen i maj faldt ned i en åben brønd i Holstebro. Indehaver Brian Søndergaard er utrolig ked af sagen, mens Rene Møller Frandsen håber, at der nu kommer fokus på sikkerheden omkring arbejdet med brøndene.

I maj faldt Rene Møller Frandsen ved højlys dag to og en halv meter ned i en åben brønd på gågaden i Holstebro og pådrog sig brud på både fod, skinneben, ryg og skulder.

Læs også: Dansk El-forbund søger deltagere til undersøgelse af elulykker

Han har i de efterfølgende fire måneder levet med uvisheden om, hvem der var ansvarlig for ulykke, da ingen ville påtage sig ansvaret, men nu viser en aktindsigt, som TV Midtvest har fået, at el-firmaet Søndergaard El er blevet tiltalt i sagen.

Søndergaard El beklager episoden, men mener, at der var spærret af omkring brønden i forbindelse med ulykken.

”Vi er utroligt kede af sagen. Vi ønsker ikke at folk skal komme til skade, for noget arbejde vi har udført”, siger indehaver af Søndergaard El, Brian Søndergaard, til TV Midtvest og fortsætter:

”Der har stået noget stativ omkring, og der har været kørt en bil ti centimeter henover hullet. Det er ikke sikkert, at det har været gyldig afspærring. Så længe han kan falde ned, så har det ikke været godt nok, kan man sige”.

Ifølge TV Midtvest fremgår det af anklageskriftet, at brønden ikke var spærret forsvarligt af.

Vil have fokus på sikkerhed
Rene Møller Frandsen, der stadig er mærket efter den alvorlige ulykke, glæder sig over, at han nu endelig kan placere et ansvar i sagen, der har påvirket ham meget.

”Det er da en kæmpe lettelse. Jeg har gået og spekuleret over det længe og ringet rundt, men der har ikke været nogle svar indtil videre”, siger han til TV Midtvest og fortsætter:

”Nu kan jeg lægge sag an mod dem for det svineri her. Jeg håber, at jeg kan bruge det til at få dækket samtlige omkostninger. Jeg har blandt andet været nødt til at flytte i ny lejlighed. Jeg boede oppe på anden sal før, og der kommer jeg ikke op foreløbig”.

Læs også: Elektrikers strømskader anerkendt som arbejdsulykke efter mere end fem år

Og selvom det er vigtigt for René Møller Frandsen, at sagens omkostninger bliver dækket, er det vigtigste, at der kommer fokus på sikkerheden omkring arbejdet med brøndene, så det ikke sker igen.

”Et barn havde ikke overlevet det fald, jeg var ude for. Men skal der virkelig et liv til”, spørger Rene Møller Frandsen ifølge TV Midtvest sig selv.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere