31.10.2016

El- og VVS-installatører er de mest positive i byggeriet

El- og VVS-virksomhederne ser meget lyst på fremtiden sammenlignet med de andre af byggeriets brancher. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Når det handler om de kommende tre måneders udvikling i omsætning og beskæftigelse, er det de danske el- og VVS-installatører, der har de mest positive forventninger af alle byggeriets brancher. Det viser nye tal for byggeriets konjunkturindikatorer fra Danmarks Statistik.

De positive forventninger kan også aflæses i installatørernes ordrebøger. I oktober 2016 havde el- og VVS-virksomhederne i gennemsnit en ordrebeholdning på henholdsvis 5,3 og 5,2 måneder. Det er en stigning på knap en måned for begge brancher sammenlignet med oktober 2015.

Læs også: Elbranchen har høje forventninger til fremtiden

”De positive forventninger er et udtryk for, at installationsbranchen er inde i en god udvikling med en pæn aktivitetsvækst. Samtidig er branchen mindre påvirket end andre dele af byggeriet af, at vinteren nærmer sig”, siger Rasmus Larsen, økonomisk konsulent i Tekniq.

Forskel på markeder og geografi
Ifølge Rasmus Larsen bidrager den grønne omstilling i form af energieffektivisering og automation i industrien til branchens aktivitet.

”Det skal dog bemærkes, at det ikke er alle markeder og geografiske områder i installationsbranchen, der er præget af samme optimisme”, siger han.

Læs også: VVS'ere forventer øget omsætning og flere job

Tallene vider endvidere, at det er maler- og glarmestervirksomhederne, der har de mindst positive forventninger til fremtiden. Murer-virksomhederne kommer lige efter.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere