11.05.2016  |  EL  |  Branchen

El & Teknik: Ny elektrikeruddannelse tilgodeser branchens behov

De mange muligheder for specialisering i den nye elektrikeruddannelse flugter i højere grad end tidligere med branchens behov, mener Tekniq, der sammen med Dansk El-Forbund står bag uddannelsen.

I et oplæg på Fagligt Forum på El & Teknik-messen ridsede Kelvin Strømsholt, uddannelseskonsulent i Tekniq, fordelene ved den nye elektrikeruddannelse op set med installatørvirksomhedernes briller.

”Den største forbedring ved den nye uddannelse er, at den både honorerer kravene til specialisering og bredde. Dermed matcher den i højere grad end tidligere branchens behov for arbejdskraft”, siger Kelvin Strømsholt.

Ifølge de seneste brancheundersøgelser er behovet for specialuddannede elektrikere stigende og ligger nu på 52 procent mod 48 procent generalister.

Med den nye uddannelse er elektrikerlærlingene specialiserede med det samme. Men ifølge Kelvin Strømsholt er der samtidig taget højde for, at lærlingene stadigvæk har det brede perspektiv, så de efter en kortere opdatering kan arbejde i andre nicher.

”Installatørvirksomhederne kan dermed selv designe deres lærlinge. Vi ser allerede nu, at virksomhederne skriver, hvilke moduler lærlingene skal vælge, i stillingsannoncenerne. Så med den nye uddannelse kan virksomhederne få præcis den arbejdskraft, som de har brug for”, fastslår Kelvin Strømsholt.

Læs mere på elektrikeruddannelsen.dk.

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere