Øget fokus på montørens arbejdsplads i bilen
Indretningen af servicevognens ladrum er et must, men der også kommet fokus på, at indretningen foran skal være i orden, når dagens arbejdssedler eller andre opgaver på computeren eller tabletten skal klares. Det har VOKA Bilindretning i Hammel sat fokus på med salgskanalen Mobile Work
Hæve-sænkeborde er for længst blevet standard på kontorarbejdsplader, men arbejdet med en computer eller en tablet er også blevet dagligdag for mange elektrikere, vvs´ere og montører, der har arbejdsbilen som kontor.
”Vi oplever, at de lidt større virksomheder har fokus på at skabe det samme gode arbejdsmiljø i bilerne. Og i stedet for nogle simple konsoller, hvor man skal vride sig for at betjene computeren, har vi udviklet nogle løsninger, hvor man kan sidde ordentligt,” siger Dan Graugaard-Jensen, der er salgschef i Mobile Work.
Produkterne til de mobile arbejdspladser produceres af VOKA Industri i Hammel, der har etableret Mobile Work som en salgskanal for dette sortiment.
VOKA beskæftiger sig nemlig også med indretningen bag i servicebilerne, hvor virksomheden sælger og monterer reolsystemer og anden indretning i ladrummet.
Mobile Work blev etableret som en dedikeret salgskanal for godt et par år siden.
”Salget har været stigende, men det har krævet en indsats at løbe det i gang. Nu kan vi mærke, at der også kommer flere større opgaver eller salg til flere biler ad gangen,” siger Dan Graugaard-Jensen, der ejer VOKA Industri sammen med sin bror, Alf.
Udstyret til de mobile arbejdspladser afsættes både til andre opbyggere og til VOKA´s egne kunder.
”Vi forsøger at sælge det ind til de kunder, der skal have indrettet varerummet, men som også har behov for en mobil arbejdsplads”.
Mens VOKA Industri selv producerer produkterne til arbejdspladsen foran i bilen, køber virksomheden produkterne til indretning af varerummet fra tyske Sortimo, der i 45 år har produceret produkter til bilindretning i form af bl.a. forskellige fleksible reolsystemer. Men ofte skal der mere til, når en servicevogn skal indrettes i dag.
”Vi oplever, at der kommer mere udstyr i bilerne. Det er ikke længere kun reoler, men f.eks også arbejdslamper uden for bilen, invertere til 230 volt eller noget helt tredje. Derfor bruger vi dag flere timer end tidligere på indretningen,” siger Dan Graugaard-Jensen
Indretningen af en varebil kan hurtigt løbe op i 50.000 kr. – mere eller mindre - helt afhængig af, hvilken type indretning kunden har brug for, fortæller han.
Da indretningselementerne er fleksibelt opbygget, og da servicevognen måske blot er leaset i tre år, er der basis for genbrug.
”Vi oplever jo – og det har måske lidt at gøre med den grønne bølge – at flere og flere kunder ønsker overflytninger, hvor vi tager inventaret ud af den gamle, og sætter det ind i den nye bil, fordi den er for god at smide ud og fordi, det også økonomisk give mening,” siger Dan Daugaard-Jensen.