05.08.2019  |  EL  |  Branchen

Elektriker installerer strøm i sin varevogn for at holde tyve væk

Efter at have fået stjålet værktøj til en værdi af 41.000 danske kroner valgte en engelsk elektriker at installere strøm i sin bil, så ubudne gæster nu får 1.000 volts stød, hvis de forsøger at komme ind i bilen.

Indbrud i varevogne, hvor tyvene kommer afsted med værktøj, kan hurtigt blive dyrt for ejeren.

Læs også: Nyt sporingssystem kan holde styr på dit værktøj

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det måtte den engelske elektriker Ray Taylor sande, efter at han på et par år havde fået stjålet værktøj til en værdi af 41.000 danske kroner.

Det skriver Ekstra Bladet.

Derfor besluttede han sig for selv at tage affære og installerede strøm til sin bil, som nu bliver aktiveret sammen med en alarm, der allerede findes i hans arbejdsvarevogn, en hvid Citroen Dispatch.

Så, som han siger, hvis alarmen ikke er nok til at skræmme tyvene væk, så er de 1.000 volts stød, de får, når de tager fat i dørhåndtaget, det måske.

Mødt af to lydbomber
Udover den eksisterende alarm og de 1.000 volts stød vil eventuelle tyve, der forsøger at åbne døren i den 61-årige elektrikers køretøj også blive mødt af to lydbomber, der lyder som våben, der bliver affyret.

”Det har løst alle mine problemer. Stødet vil ikke gøre skade på dig, men det vil få dig til at hoppe lidt op i luften”, siger Ray Taylor ifølge Ekstra Bladet.

Han har nu taget patent på sit alarm-design, og tilbyder mod betaling at installere det i andres køretøjer.

Ifølge Ray Taylor har politiet sagt, at han frit kan benytte sin anordning, hvis han med et skilt advarer om, at varevognen er elektrificeret. Derfor har han nu klistret en note fast under håndtaget, hvor der står 'Danger Live Terminals'.

Læs også: Tekniq: Anholdelser sender tydeligt signal til last- og varebilstyve

West Midlands Police har dog efterfølgende udtalt, at de ikke vil opfordre folk til at bruge Ray Taylors taktik.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere