18.07.2019  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Nyt sporingssystem kan holde styr på dit værktøj

Der forsvinder årligt værktøj og byggematerialer for millioner på danske byggepladser, hvor tyveri og svind er et udbredt problem. Det problem håber Milwaukee dog at kunne mindst med deres nye One-Key-sporingssystem.

I 2018 forsvandt der ifølge Dansk Byggeri for hele 500 millioner kroner værktøj og materialer fra varebiler og byggepladser i Danmark, og kun en brøkdel bliver fundet igen.

Læs også: Sanistål udvider sortimentet med nyt samarbejde

Værktøjsproducenten Milwaukee vil gerne gøre op med den store mængde forsvundet værktøj, og derfor har de udviklet et gratis sporingssystem med navnet One-Key.

”Vi havde for nyligt en hændelse, hvor det esbjergensiske tømrerfirma Jensen & Jensen, som benytter sig af One-Key-systemet, i samarbejde med politiet fik sporet sig frem til stjålet værktøj for et rigtig stort beløb. Det var nemlig via One-Key-systemet, at politiet kom på sporet af tyvekosterne”, fortæller Bo Andersen, som er chef for slutbruger-segmentet hos Milwaukee.

App- og bluetooth-baseret løsning
One-Key er en app- og bluetooth-baseret løsning, der kan fortælle dig, hvor du stillede stigen i går, hvem du lånte boremaskinen til i sidste uge – eller hvor stjålet værktøj befinder sig. Systemet fungerer via en sporingsenhed på det pågældende værktøj, som man kan spore via en gratis app. Derudover har One-Key-systemet også en præventiv effekt.

”I de Milwaukeeprodukter, hvor One-Key-funktionen er indbygget, kan man lukke ned for værktøjet, så det hverken er brugbart eller salgbart. Hvis man mister sit værktøj, kan man melde det stjålet i app’en”, siger Bo Andersen.

Udover at styre og spore værktøj kan One-Key også tilsluttes eksempelvis Milwaukees lampeserie, så man med ét klik på telefonen eksempelvis kan tænde en lampe, som hænger højt oppe i loftet eller programmere belysningen på byggepladsen til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.

Læs også: Milwaukee har fremgang i Danmark

”Derudover har du mulighed for at se hvilke medarbejdere som er tildelt de forskellige aktiver så alle har et godt overblik. På den måde gør teknologien det også nemt at overdrage værktøj mellem de ansatte på arbejds- eller byggepladsen, og man har altid et overblik over, hvem der har hvilket værktøj”, siger kategorichef hos Sanistål, Peter Christiansen.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere