14.11.2019  |  EL  |  Branchen

Elektrikere mobiliseres til vigtig undersøgelse

En ny undersøgelse fra Dansk El-Forbund skal give bedre viden om helbredsproblemer i forbindelse med elulykker og er den første af sin slags. Derfor er det vigtigt, at deltagerprocenten bliver så høj som muligt.

På flere erhvervsskoler er undersøgelsen ”Følger efter elulykker” blevet integreret i undervisningen af de kommende elektrikersvende, og rundt omkring i landet har arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter gjort deres for, at undersøgelsen er blevet synlig på arbejdspladserne. Det skriver fagbladet Elektrikeren.

Læs også: Dansk El-Forbund søger deltagere til undersøgelse af elulykker

Undersøgelsen skal forhåbentlig resultere i bedre viden om, hvornår elulykker giver helbredsproblemer og hvilke symptomer, man får, og i den forbindelse er det vigtigt, at datagrundlaget er så stort som muligt. Derfor bruges der kræfter på at få en høj deltagerprocent.

Det er den første undersøgelse af sin art og gennemføres af Arbejdsmedicin, Regionshospitalet i Herning, i samarbejde med Dansk El-Forbund.

Flere skal deltage
Én af de erhvervsskoler, der gør brug af undersøgelsen i deres undervisning, er Rybners Tekniske Skole i Esbjerg. Brian Christensen, som er faglærer på skolen, understreger, hvor vigtig undersøgelsen er:

”Hvis du spørger i klassen, så tror jeg desværre ikke, at der er en eneste, der kan sige, at han ikke har fået stød på et tidspunkt”.

Kampagnen for at få elektrikerne til at deltage i undersøgelsen løber endnu i kort tid, hvorefter selve forløbsundersøgelsen tager over.

Læs også: Dansk El-Forbund: Nye el-regler øger forhåbentlig sikkerheden

At der er tale om en forløbsundersøgelse betyder, at de deltagere, der melder sig til undersøgelsen, følges gennem et halvt år med løbende henvendelser.

I Dansk El-Forbund håber forbundssekretær Lene Christiansen, at den sidste slutspurt vil få endnu flere elektrikere til at slutte op om undersøgelsen.

- SMP

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere