21.05.2019  |  EL  |  Branchen

Elektrikerne hænger ikke på træerne i Midtjylland

Arbejdsløsheden blandt elektrikere i Midtjylland er helt nede på 0,62 procent. Alligevel er det ifølge Dansk El-Forbund ikke kropumuligt at skaffe ny arbejdskraft.

Arbejdsløsheden blandt elektrikerne i Midtjylland er nede på 0,62 procent, hvilket gør det til den laveste i landet.

Læs også: Manglen på arbejdskraft får installatører til at ansætte flere lærlinge

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Selvom det er positivt, så betyder det dog også, at det er sværere for virksomhederne at finde ansatte. Ifølge Dansk El-Forbund i Midtjylland er det dog stadig ikke helt umuligt at skaffe sig en ny elektriker.

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

”Jeg ved godt, at det bliver italesat, at det nærmest er umuligt at ansætte en elektriker. Det er helt rigtigt, at der er godt gang i branchen, men det er ikke umuligt at finde en ledig elektriker”, siger næstformand Peter Jensen til Dagbladet Holstebro Struer.

Fra 30 til 37 fultidsbeskæftigede i Søndergaard El
Søndergaard El i Holstebro er et konkret eksempel på, at det kan lade sig gøre at få nye medarbejdere. I efteråret ansatte firmaet syv nye elektrikere.

”Det var en hård kamp, men det lykkedes at få folk, da vi havde rigtig mange opgaver i firmaet. Vi søgte først og fremmest efter folk på Facebook”, fortæller el-installatør Brian Søndergaard til dagbladet og fortsætter:

Læs også: Installatører har svært ved at skaffe arbejdskraft

”Kendskabet til andre kolleger i branchen betyder også noget, når man skal have fat i nye folk. Det er klart, at elektrikerne har gode kort på hånden, når der skal forhandles løn og vilkår”, siger han og fortæller samtidig, at Søndergaard El i 2018 gik fra 30 til 37 fuldtidsbeskæftigede.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere