24.11.2017  |  EL  |  Branchen

Elinstallatør: ”Vi må stjæle konkurrenternes medarbejdere”

Manglen på arbejdskraft i installatørbranchen tvinger sjællandske Brdr. Weibel til at takke nej til hver femte opgave og samtidig ”stjæle” andre firmaers ansatte.

VVS- og elinstallatørbranchen er stadig de brancher, der lider mest under arbejdskraftmangel. Fraværet af kvalificeret medarbejdere får mange installatørvirksomheder til at takke nej til opgaver eller – ligesom sjællandske Brdr. Weibel El-Teknik – gå efter konkurrenternes medarbejdere, skriver Børsen.

Og selvom det måske ikke lyder så foruroligende, at virksomheder skal konkurrere om de ansattes gunst, bekymrer det Dan Weibel, adm. direktør i Brdr. Weibel:

"Jeg er nødt til at stjæle medarbejdere fra mine konkurrenter. Og det nytter jo ikke noget, for det giver et kæmpe lønboom. Det er jo ikke meningen, at vi bytter ansatte, og så får de hele tiden en lønstigning. Så vil det ende med, at danskerne skal betale 1.000 kr. for at få en lampe sat op", siger Dan Weibel til Børsen.

Læs også: Manglen på arbejdskraft får installatører til at ansætte flere lærlinge

Kampen om de kvalificerede hænder bekymrer dog ikke Dansk El-Forbund på samme måde:

"Det er en tendens, som sker i opgangstider i vores branche", siger Jørgen Juul Rasmussen, formand for Dansk El-Forbund, til Børsen.

Han peger på, at problemet blandt andet kan løses ved at installatørvirksomhederne tager flere lærlinge ind.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere