07.02.2022  |  EL  |  El-materiel

Elinstallatør indleder generationsskifte

Indehaveren af NMT El-Service har ved årsskiftet overdraget 2/3 af virksomheden til to medarbejdere.

Hos NMT El-Service, der har base i det nordlige Aarhus og afdelinger i Ebeltoft og Herning, er to medarbejdere indtrådt som medejere af elinstallatørvirksomheden. Ændringen er sket med virkning fra den 1. januar 2022.

Niels Martin Thomsen overtog Smedegaards El-Service i 2005 efter 11 år som ansat. Siden har han drevet virksomheden alene under navnet NMT El-Service, men nu har han altså overdraget en tredjedel af virksomheden til hver af de nye medejere – 31-årige Martin Søndergaard fra Herning og 40-årige Jari Nymann, der bor i Allingåbro.

Medarbejdere som medejere

Med godt 10 års erfaring som elektriker kom Jari Nymann til NMT El-Service i 2009. I dag leder han industriafdelingen, som varetager installation, service og vedligeholdelse samt styrings- og reguleringsopgaver på el- og procesinstallationer hos industrikunder, som blandt andet århusianske renseanlæg, Syddjurs Spildevand og en række østjyske produktionsvirksomheder.

”Det er lidt af en drøm at blive selvstændig, så jeg har bestemt ingen betænkeligheder i forhold til den nye rolle – tværtimod. Vi har rigeligt at se til og har nok aldrig haft bedre hold, end vi har lige nu. Jeg glæder mig til et endnu tættere samarbejde med Niels Martin omkring udvikling og drift af virksomheden”, siger Jari Nymann.

Om medejerskabet siger Martin Søndergaard:

”NMT El-Service er en virksomhed med potentiale. Vi har et helt unikt sammenhold og et solidt kundegrundlag. Mit samarbejde med Niels Martin og Jari er super godt – og mine ansvarsområder passer perfekt til mig. Jeg har stadig meget at lære omkring virksomhedsdrift, så jeg ser frem til at suge til mig at Niels Martins erfaring – og blive en endnu større del af virksomhedens rejse fremover.”

Martin Søndergaard blev udlært elektriker hos NMT El-Service i 2016. Efter endt uddannelse til elinstallatør 2018 blev han ansat til at stå for tilbudsgivning, projektering og servicering af installationskunder samt opstart af afdelingerne i Ebeltoft og Herning. Desuden er han fagligt ansvarlig for el-autorisationen hos virksomheden.

LÆS OGSÅ: Leverandør af ventilationssystemer får ny ejer

Fremtidssikring af virksomheden

Ændringen i ejerskabet sker, fordi Niels Martin Thomsen efter 16 år som selvstændig ønsker at drosle en smule ned rent arbejdsmæssigt og samtidig sikre virksomhedens fremtid.

”Det er starten på et rullende generationsskifte”, siger Niels Martin Thomsen. Han fortsætter:

”Jeg har ingen planer om at stoppe med at arbejde foreløbigt. Men jeg er fyldt 57 år, har en stor familie med et lille nyt barnebarn og mange fritidsinteresser. Blandt andet er jeg stadig aktiv musiker. Tiden er inde til at skabe lidt mere luft i kalenderen til familie og fritid”, fortæller han.

Niels Martin Thomsen har fire børn, og ingen af dem har valgt elektrikervejen. For ham er det derfor naturligt at tilbyde Jari Nymann og Martin Søndergaard medejerskab.

”De seneste år har de begge udviklet og drevet hvert deres forretningsområde i NMT El-Service-regi. Vi har forskellige forcer og supplerer hinanden. Derfor synes jeg, at de er de helt rigtige at byde velkommen i ejerkredsen”, siger Niels Martin Thomsen.

Fremtiden i NMT El-Service

Den nye konstellation får ikke indflydelse på kursen eller måden at drive forretningen på. Det er den nye ejerkreds enige om.

”Ambitionen er at fastholde virksomhedens størrelse og ikke mindst vores lokale forankring i de områder, som NMT El-Service allerede er en del af. Dog får vi flere og flere kunder i Allingåbro-området. Derfor vil vi fremover kigge mere i retning af Norddjurs end tidligere. Desuden er vi efterhånden blevet ret gode til industri- og erhvervskunder, så vi kommer til at skærpe fokus på at få endnu flere af dem på kundelisten”, afslutter Niels Martin Thomsen.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere