03.09.2019  |  VVS  |  Branchen

En elevplads hos Brødrene Dahl er eftertragtet

Et nyt kuld elever er lige startet hos VVS-grossisten Brødrene Dahl. Virksomheden har fået over 200 ansøgninger, men kun 14 elever er sluppet gennem nåleøjet. Mange elever gør senere karriere i virksomheden eller branchen.

Brødrene Dahl har netop taget imod 14 nøje udvalgte elever. Og VVS-grossisten har haft nok at vælge mellem, da der i år var over 200 ansøgere. Det skyldes blandt andet, at Brødrene Dahl, der allerede har 30 elever ansat,  i februar indledte en landsdækkende kampagne på de sociale medier og med uddeling af flyers på skoler for at tiltrække nye elever. 

Læs også: Brødrene Dahl opruster til fordel for kloakmestre

Det er attraktivt at få en elevplads hos Brødrene Dahl, da størsteparten af eleverne fortsætter i job hos VVS-grossisten, når elevtiden er overstået. Brødrene Dahl har nemlig et mål om at være selvforsynende med arbejdskraft, og eleverne er livsnerven til at besætte ledige stillinger. Mange gør karriere i virksomheden eller branchen, hvor omkring 50 procent siges at have været ansat i Brødrene Dahl på et eller andet tidspunkt.

"Selvom vores branche måske ikke er den mest sexede, lykkes det os altid at tiltrække mange ansøgere. Vi gør meget ud af at forklare om de mange muligheder, vi og branchen byder på, og vi investerer mange penge i at tilrettelægge meningsfulde elevforløb med fokus på både det faglige og det sociale", siger Jesper Madsen, der er elevansvarlig i Brødrene Dahl og manden bag virksomhedenselevprogram, som blandt andet omfatter BD Skolen. 

Den rette indstilling 
BD Skolen er et supplement til det påkrævede elevforløb. Her kan alle nye elever fra hele landet møde hinanden under en fælles introuge, der blandt andet byder på produkttræning, møde med leverandører, producenter og besøg i centrale afdelinger.

"Elevprogrammet er et strategisk fokusområde, som vi arbejder meget struktureret med. I år fik vi over 200 ansøgere, og vi er meget omhyggelige med at vælge de rette personer. Man behøver ikke at kunne noget med VVS, men man skal have lys i øjnene, og man skal være nysgerrig. Vi lægger også stor vægt på, at man er en holdspiller. Vi har en stærk ånd i Brødrene Dahl, hvor vi passer på hinanden og vores kunder. Den indstilling skal ligge naturligt i DNA’et, hvis man skal passe ind", siger Jesper Madsen.

Vil ændre kønsbalancen 
Christina Albertsen er en af de elever, der afslutter sin uddannelse hos Brødrene Dahl i år. VVS-grossisten vil meget gerne ansætte kvindelige elever med henblik på at ændre kønsbalancen i virksomheden. Sidste år var 60 procent af de nye elever kvinder.

Læs mere: Ambassadørkorps skal få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse

"Vi gør en meget aktiv indsats for at tiltrække kvinderne, men det også vigtigt for mig at sige, at vi altid går efter de bedste. Nogle gange lykkes det bedre end andre at få tag i de kvindelige ansøgere, uden at vi kan forklare hvorfor. VVS lugter af mandefag, men alle kan lære VVS, og alle kan være med. For de allerfleste er det en øjenåbner at komme ind i vores virksomhed og opleve de mange muligheder der. Ordet wauw hører vi ofte", siger Jesper Madsen.

Brødrene Dahl uddanner både almindelige elever og voksenelever, som skal omskoles. Mange medarbejdere og ledere i Brødrene Dahl er startet som elever.

- MGC

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere