01.07.2019  |  EL  |  Energi

Energifond går all in på energiforbedringer

SustainSolutions bliver medlem af interesseorganisationen Synergi og går dermed ind i kampen for at skabe et mere energieffektivt Danmark.

Energiforbedring af bygninger er godt for klimaet, den daglige komfort og sundhed, men det er også en rigtig god investering. Det er SustainSolutions, som investerer private midler i at energieffektivisere bygninger, et godt eksempel på.

Læs også: PKA’s energifond skal hjælpe Zoo med at reducere strømforbruget

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den grønne energifond har således givet tilsagn til, at alle midlerne i sin første fond på 300 millioner kroner, som administreres på vegne af pensionskassen PKA, skal gå til energiforbedringer af boliger. Derudover er der en ny fond på en milliard kroner på vej.

Nyt medlem af Synergi
Desuden bliver SustainSolutions det syvende medlem af interesseorganisationen Synergi, som er stiftet i 2018 af Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux for at fremme en mere effektiv brug af energien i Danmark. De fire stiftende virksomheder har siden fået selskab af Boligselskabet Sjælland, Dansk Energirådgivning og nu også SustainSolutions.

”SustainSolutions har stor erfaring med at energieffektivisere alt fra boligforeninger til zoologiske haver ud fra en totaløkonomisk tilgang. De er skarpe til at finde potentialerne for energibesparelser og har en spændende finansieringsmodel, hvor investeringen betaler sig selv tilbage med udbyttet fra energibesparelsen”, siger Katrine Bjerre M. Eriksen, direktør i Synergi.

Balancen mellem energieffektivitet og vedvarende energi
Typisk er det muligt at lave rentable renoveringer, som i gennemsnit skærer 25 procent af en bygnings energiforbrug. Der er med andre ord et kæmpe investeringspotentiale – et trecifret milliardbeløb – i den danske bygningsmasse, hvor investeringer kan betale sig selv hjem med energibesparelser inden for 12 år.

Her er tale om investeringer, som både er gode for klimaet, og som giver fornuftige afkast for investorerne. Det kan dog blive en udfordring at indfri det store potentiale, hvis de politiske ambitioner ikke øges, vurderer Christian Niepoort, adm. direktør hos SustainSolutions:

Læs også: Synergi: Energieffektivitet betyder billigere grøn omstilling

”Langt flere bygninger skal energiforbedres over de næste år, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at nå klimamålet i Paris-aftalen. Det kræver, at der politisk bliver sat mål for energieffektivisering, og at der bliver skabt en bedre balance mellem energieffektivitet og udbygningen af vedvarende energi. Det glæder vi os til at kæmpe for sammen med resten af Synergi”.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere