11.06.2019  |  EL  |  Branchen

PKA’s energifond skal hjælpe Zoo med at reducere strømforbruget

En årlig besparelse på seks millioner liter vand og udledning af 170 tons mindre CO2. Det er målene for samarbejdet mellem Zoologisk Have og PKA’s energifond, SustainSolutions. Allerede inden sommerferien vil de første resultater kunne ses.

Det skabte meget opmærksomhed, da pandaerne i april ankom til Zoo. Det er dog ikke det eneste nye, der sker i den gamle have. De seneste 18 måneder er der sket en omfattende transformation af gæsteoplevelsen, men det er ikke alt, der kan ses med det blotte øje.

Zoo og PKA’s energifond, SustainSolutions, har således indgået et samarbejde om at opnå en årlig besparelse på seks millioner liter vand og udledning af 170 tons mindre CO2.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Zoo's nye pandahus byder på specialfremstillede armaturer

”Restauranter, madboder, kaffe, is, indgangen, toiletter, legeplads – alt har fået en overhaling og et gevaldigt løft. Det giver glade gæster på den korte bane, men for mig er det helt afgørende, at vi også udvikler os med fornuft og omtanke for miljøet”, siger administrerende direktør i Zoo, Jørgen Nielsen, og fortsætter:

”Jeg er derfor glad for at vi i SustainSolutions har fundet en samarbejdspartner med sans for at sætte lige så ambitiøse klimamål som os – og med evnerne til at føre dem ud i livet,” siger han.

Besparelserne på strøm bliver primært fundet ved at installere nye solcelleanlæg på tagene af en lang række dyreanlæg og bygninger.

De besøgende vil også opleve at kunne se bedre gennem vandet til flodhestene, når de tonstunge dyr dykker ned og bevæger sig med lette, fjedrende spring hen over bunden. Det bliver et resultat af, at det anlæg, som renser flodhestenes vandbassin, kommer igennem en energivenlig forvandling og får udbygget kapaciteten. Det vil få vandet til at fremstå klarere.

Fuld finansieret energirenovering
Den klimabevidste besøgende kan desuden glæde sig over, at faciliteterne også vil blive energiforbedret hos isbjørnene og sælerne.

”Zoo kan sammenlignes med en lille landsby, og vi har på vores afgrænsede område både mulighed og ansvar for at gå forrest, når det gælder fremtidssikrede klimaløsninger og energiforbedringer. Med projektet her er vi godt på vej, og det er jeg selvfølgelig stolt og glad over”, siger Jørgen Nielsen.

Med SustainSolutions får København Zoo en fuld finansieret energirenovering på 12 millioner kr., der betales tilbage gennem energibesparelsen over 11 år. På den måde skal Zoo ikke have penge op af lommen, og når investeringen er betalt tilbage, går den fulde besparelse til København Zoo.

Projektet er en del af PKA’s investeringer i den grønne omstilling, som både skaber et afkast til PKA’s medlemmer og gør en positiv forskel for miljøet.

”Langt flere bygninger skal energiforbedres over de næste år, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at blive en CO2-neutral hovedstad i 2025. Det kræver, at langt flere handler og tager ansvar for at nedbringe sit forbrug ligesom København Zoo", fortæller PKA’s energifonds CEO, Christian Niepoort.

Læs også: Fynske plejecentre får installeret solceller på taget

Energiprojektet hos København Zoo er gået i gang og står færdigt ultimo juni.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere