05.04.2019  |  EL  |  Byggeri

Zoo’s nye pandahus byder på specialfremstillede armaturer

Stor-entreprenør på Pandahuset i Zoo's tekniske entreprise, C5 VVS & Ventilation, har forsøgt at kæle for detaljerne på byggeriets tekniske installationer, der åbner for offentligheden d. 11. april.

1,5 års intenst byggearbejde er kommet til vejs ende, når de kinesiske pandaer flytter ind i Zoo’s nye pandahus i København.

Læs også: Neotherm installerer køl og varme i træstammer og sten

En af dem, der har haft fast arbejdsplads i Zoo, er projektleder Christian Houmøller Christensen fra C5 VVS & Ventilation. Virksomheden er nemlig stor-entreprenør på den tekniske entreprise i pandabyggeriet og har dermed ansvaret for alle de tekniske installationer, som kloak, el, CTS, ventilation, isolering og VVS.

”Der er blevet kælet for detaljerne på alt fra kunstige sten med indlagt køle og varme til de specialfremstillede armaturer på toiletterne. Anlægget er superflot, og der er ikke ret meget herinde, der er bare lige”, fortæller Christian Houmøller Christensen og fortsætter:

”Når jeg ser på det færdige resultat, er jeg stolt af helheden. At se anlægget fra det var et hul i jorden til nu, hvor det hele bare spiller. Selvom man hurtigt stirrer sig lidt blind på alt det ekstra og anderledes, så er det også stadig ”bare” vand og varme og ikke raketvidenskab, vi skulle have til at fungere herinde”, siger han.

Specialfremstillede sorte armaturer til Pandahuset
Damixa har en aftale med Zoo om, at det er Damixa Free-armaturer med sensorstyring, der løbende skiftes i alle toiletfaciliteter i haven. Men til pandabyggeriet havde arkitekten foreskrevet sorte armaturer.

”I vores sædvanlige sortiment findes Damixa Free ikke i en sort variant, så derfor skulle der tænkes i nye baner. Vi har andre armatur-serier i sort, så derfor fik vi specialfremstillet sorte Damixa Free-armaturer kun til Pandahuset og fik samtidig Zoo-logoet trykt på låget, som det også er i resten af haven”, forklarer Claus Dennis, der er energirådgiver hos FM Mattsson Mora Group og Damixa i Danmark, og fortsætter:

”Taget i betragtning af, at dette projekt er født af Bjarke Ingels Group, er vi lykkedes med at producere en vandhane, der designmæssigt lever op til høje arkitektkrav. Damixa Free er specielt designet til hårdt belastede områder. Armaturet er udviklet i 2016 i samarbejde med Københavns Lufthavne”, forklarer han.

50 mand har haft daglig gang i Zoo
Panda-anlægget i Zoo er tegnet af arkitekt Bjarke Ingels som et kæmpe Yin og Yang-symbol, og Schønherr Landskabsarkitekter har designet indretningen af udeanlægget med vandløb, træer og sten, der efter plan skal få de to pandabjørne fra Kina til at føle sig hjemme.

”Projektet er forløbet over al forventning, og vi har holdt tidsplanen. Det har været et virkelig godt og tæt samarbejde med de andre to storentreprenører NCC og HedeDanmark”, fortæller Christian Houmøller Christensen om forløbet.

I alt har i omegnen af 50 mand haft deres daglige gang i Zoo for at få det arkitekttegnede hus færdigt til den store åbning. Heraf ca. 15-20 mand som på skift har koncentreret sig om det tekniske og VVS-delen.

Læs også: Damixa lancerer ny app for VVS-installatører

Det er kun få zoologiske haver i Europa, der har pandaer, så der er store forventninger til at det bliver noget af et tilløbsstykke, og at der ikke kun kommer gæster fra hele landet, men også fra udlandet. Pandahuset åbner for offentligheden den 11. april. 

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere