Erfaren topchef med grønt hjerte skal udvikle bæredygtig belysning

Den danske belysningsvirksomhed Fischer Lighting ansætter forhenværende direktør hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, Bente Priess Andersen, som CEO. Hun skal være med til at videreudvikle organisationen og accelerere væksten i Danmark og udland, så endnu flere får øjnene op for potentialerne i virksomhedens koncept, der forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning i smukt design.

Fischer Lighting forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning i spændende design. Fra højre ses Bente Priess Andersen (CEO), Stig Elmvang (Founder & R&D), Heine Larsen (CRO) & Lars Elmvang (Founder & BDD). Foto: Fischer Lighting..

Siden 2016 har Fischer Lighting udviklet bæredygtige, unikke og patenterede belysningskoncepter og lamper, som blandt andet er fremstillet af kasserede lysarmaturer, plastflasker, fiskenet og andet skrot. Efterspørgslen har været stigende, og særligt i Danmark har bygherrer og store virksomheder som PwC, Coloplast, PFA, Velliv og en lang række kommuner købt ind på Fischer Lightings bæredygtige belysning og mission om at gøre op med ”brug-og-smid-væk”-kulturen.

Fundamentet er på plads, og næste skridt er at sætte fart på Fischer Lightings vækst i Danmark og internationalt. Det er samtidig årsagen til, at man nu henter den erfarne topchef, Bente Priess Andersen, ind som ny CEO:

”Fischer Lighting har siden 2016 skabt et godt fundament med udviklingen af en række bæredygtige belysningskoncepter, som markedet har taget godt imod. Det betyder også, at vi nu er klar til at sætte endnu mere fart på vores vækst i Danmark og internationalt, og det er vi helt sikre på, at Bente Priess Andersen kan hjælpe os med, ikke mindst i kraft af de unikke ledelsesmæssige, organisatoriske og branchemæssige erfaringer, hun kommer med”, siger Lars Elmvang, som er medejer af Fischer Lighting.

Der er ingen grund til at smide noget ud, som med små justeringer kan genbruges og gøre stor gavn for andre

Lars Elmvang

Fra startup til scaleup
Bente Priess Andersen kommer fra en rolle som CEO hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel. Før det har hun blandt andet været markeds- og udviklingsdirektør hos COWI samt chefkonsulent hos Slots- og Ejendomsstyrelsen, hvor hun gennemførte det første OPP-projekt (Offentlig Privat Partnerskab) og blev ekspert på nye samarbejdsformer i byggeriet.

Læs også: Lysbranchen er langt fra at være bæredygtig

Bente Priess Andersen ser frem til at bringe sine mange års erfaring i spil, så hun kan bidrage til, at Fischer Lighting endegyldigt rykker sig fra startup til scaleup:

”De kommende år kommer for Fischer Lighting i høj grad til at handle om skalering og vækst, så virksomhedens bæredygtige belysningsløsninger kan skabe en forskel mange flere steder. Det ser jeg frem til at bidrage til,” siger Bente Priess Andersen, som fortsætter:

”Samtidig er det meget motiverende for mig at blive en del af en virksomhed, som arbejder med bæredygtighed i yderste potens. En virksomhed, som har skabt et alternativ til ’brug-og-smid-væk’-kulturen via genanvendelse af belysningsarmaturer efter cirkulære principper, og som samtidig tager ansvar i selve produktionen, der foregår på sociale værksteder rundt om i Danmark af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det giver så meget mening”.

Bæredygtig belysning til hele Europa
Med Bente Priess Andersen ved roret bliver der blandt andet sat fokus på at geare organisationen ved at tilføje nye kompetencer, som skal muliggøre Fischer Lightings vækstrejse. Herudover intensiveres arbejdet med at etablere strategiske partnerskaber og storkundeaftaler, som bliver en del af den opskrift, der skal bringe Fischer Lighting længere ud på markedet – ikke blot i Danmark, men også i Norden og resten af Europa:

”Fischer Lighting er allerede godt i gang med at finde fodfæste på det svenske marked, hvilket blandt andet sker via strategiske partnerskaber med store ejendomsselskaber, bæredygtighedsrådgivere og belysningsrådgivere. Sådanne partnerskaber vil helt sikkert komme til at fylde endnu mere i fremtiden, og de vil udgøre en vigtig dør ud til hele Europa”, siger Bente Priess Andersen.

I Danmark er Fischer Lighting aktuelt involveret i det bæredygtige højhusbyggeri TRÆ i Aarhus, som PFA står bag. Her vil den primære belysning i bygningens mange kontorer komme fra mere end 1000 udtjente NETTO-lamper, som Fischer Lighting har modtaget fra butikskæden og efterfølgende opgraderet med nyt design og nyeste LED-teknologi – så de er klar til et nyt liv, frem for at ende i storskrald.

Slut med brug-og-smid-væk-kulturen
I 2022 reddede Fischer Lighting mere end 13.000 kasserede lamper og forvandlede dem til spændende nye og bæredygtige belysningsløsninger med lang levetid. Det sikrede en besparelse på mere end 287 tons CO2 og 21,9 millioner liter vand, hvis man i stedet for at genbruge havde valgt at producere nye tilsvarende armaturer.

Læs også: LED-belysning er dyr - og dårlig for miljøet

Med det intensiverede fokus på skalering og ansættelsen af Bente Priess Andersen er målsætningen stor. I de kommende år skal man ”redde” mange flere lamper fra at blive smidt ud. Det er nemlig dét, det hele handler om:

”Der er ingen grund til at smide noget ud, som med små justeringer kan genbruges og gøre stor gavn for andre”, siger Lars Elmvang.

Bente Priess Andersen er ny administrerende direktør hos Fischer Lighting per 1. april 2023. Hun har hidtil været bestyrelsesmedlem i virksomheden.

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

31.01.2025SG Armaturen A/S

Sponseret

Herning

31.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian leverer kabelløsning til Femern Bælt-tunnel

31.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

20W-320W IP67 tæt AC/DC LED driver med konstant strøm

31.01.2025NKT (Denmark) A/S

Sponseret

Slå til nu og få NOIKLX90 på Qaddy til kampagnepris!

31.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

Har du ikke lige tid til en rejse sydpå...

30.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Verdens mest bæredygtige virksomhed ser unge faglærte som nøglen til grøn omstilling

30.01.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

CLICK LED – Modulær belysning til akustikpaneler

29.01.2025Installator.dk

Energi-øen Samsø siger nej til stor solcellepark

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energiledelsesuddannelse – ISO50001, med mulighed for certifikat

Teknologisk Instituts energiledelsesuddannelse giver dig stærke kompetencer inden for energiledelse. Med forudgående relevant grunduddannelse og erfaringsgrundlag kan du hos Dancert søge om at afslutte uddannelsen ved en certifikatgivende eksamen i energiledelse efter ISO 50001.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energivejledning - installationer

På dette kursus får du den relevante energifaglige efteruddannelse, som gør dig i stand til at finde de mest oplagte energirenoveringsforslag, udregne energibesparelser og udføre arbejdet rigtigt. Fokus ligger på installationerne, fx ved at udskifte en gaskedel til en varmepumpe, men du lærer også at finde energibesparelser på klimaskærmen såsom isoleringsarbejder og vinduesforbedringer.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende køle- og varmepumpeteknologi

Kurset giver dig en grundlæggende teknisk forståelse for virkemåden af køleanlæg og varmepumper.

Dato

04.02.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik.

Dato

06.02.2025

Tid

08:00

Sted

Herning

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams