25.08.2022  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Erhvervspuljen gør det nemmere at udskifte gamle olie- og gaskedler

En ny standardløsning gør det nemmere for små og mellemstore virksomheder at ansøge om tilskud fra Erhvervspuljen til udskiftning af gamle brændselskedler under 1000 kW.

Udskiftning af olie- og gaskedler er den type ansøgninger, som Erhvervspuljen modtager flest af.

Tidligere har det for virksomhederne været nødvendigt at lave en række beregninger af energiforbruget for at leve op til ansøgningskravene, men det bliver nu ændret.

Energistyrelsen har lavet en ny og forbedret standardløsning for den type projekter, der gør ansøgningsprocessen enklere.

”Selvom der allerede er stor interesse for at udskifte olie- og gaskedler med tilskud fra Erhvervspuljen, er der stadig et stort og uudnyttet potentiale. Med den nye standardløsning bliver det nemmere at få sendt ansøgningen afsted til Erhvervspuljen”, siger Morten Broberg, der er chefkonsulent i Energistyrelsen.

Skal kunne klares uden rådgiver

Den nye standardløsning kan bruges til ansøgning om udskiftning af alle olie- og gaskedler under 1000 kW, som har et dokumenteret energiforbrug, og fremover skal ansøgerne ikke som tidligere selv udregne energibesparelsen.

95 procent af alle olie- og gaskedler i erhvervslivet er under 1000 KW. Den forenklede ansøgningsproces vil derfor komme næsten alle ansøgere til gavn.

LÆS OGSÅ: FLD overtager Engelgaar Teknik A/S

Ansøgningen laves med enkelte oplysninger om kedlen – eksempelvis effekt og alder – og fakturaer for den naturgas eller olie, som er brugt som brændsel.

”Virksomhederne skal kunne ansøge uden nødvendigvis at alliere sig med en rådgiver, og nu skal de kun benytte de data, som de nemt kan finde frem og sætte ind i et skema. Blandt andet fremgår det af standardløsningen, hvilket energiforbrug der skal noteres i ansøgningen, og det har tidligere voldt nogle virksomheder problemer at udregne netop det tal”, siger Morten Broberg.

Tilfredshed i erhvervsorganisation

I EjendomDanmark, der er erhvervsorganisation for 85 procent af det professionelle ejendomsmarked i Danmark, glæder man sig over, at det nu bliver endnu nemmere for medlemmerne at søge tilskud fra Erhvervspuljen til at udskifte eller optimere gamle olie- og gaskedler.

”Det er en bunden opgave at gøre vores ejendomme grønnere. Derfor er vi glade for alle initiativer, der gør det nemmere og mere ligetil. I det lys er det kun glædeligt, at man arbejder så målrettet på at gøre det lettere for Erhvervspuljens midler at gøre en forskel i virkeligheden”, udtaler seniorrådgiver Morten Jarlbæk Pedersen.

Nemmere at udskifte kedler i stalde

Energistyrelsen har samtidig udviklet en ny standardløsning, der er rettet mod landbruget og udskiftning af kedler til staldopvarmning.

Ønsker en landmand fremover at udskifte en gammel halmkedel, kan han nu ansøge Erhvervspuljen om tilskud alene ved at oplyse størrelsen på sin besætning og dokumentere typen af kedel.

LÆS OGSÅ: Husk den gode strømforsyning på badeværelset

”Vi skal have udskiftet endnu flere af de her brændselskedler, så vi kan få et landbrug, der fortsætter den gode udvikling og hele tiden mindsker energiforbruget og forbedrer energieffektiviteten. De nye standardløsninger vil helt sikkert være et godt redskab til at nå det mål”, siger chefkonsulent Morten Broberg.

Erhvervspuljen åbner næste gang den 30. august og frem til den 13. september. Det er sidste puljeåbning i år, men den åbner igen i 2023.

Find de nye standardløsninger her: Standardløsninger | Energistyrelsen (ens.dk)

Projekter, der kan få støtte via de tilgængelige standardløsninger

  • Brændselskedler, eksempelvis konvertering væk fra naturgas (op til 1.000 kW)
  • Belysning
  • Komfortventilation
  • Trykluft
  • Varmeforsyning, herunder udskiftning af kaloriferer

Vejledning til Erhvervspuljen

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere