15.11.2017  |  VVS  |  Branchen

Erhvervsskole uddanner håndværkere i nyt it-system

På erhvervsskolen CELF har man taget en ny it-løsning i brug, der skal forberede de studerende på den faglige virkelighed, de efter endt uddannelse møder rundt om på arbejdspladserne.

Hos Center for Erhvervsrettede uddannelser på Lolland Falster (CELF) vil man gerne have flere af sine uddannelser til at gå væk fra gammeldags arbejdssedler, timesedler, materialebeskrivelser og håndskrevne kvalitetskontroller for i stedet at registrere disse på en tablet eller en smartphone.

Derfor har CELF, som den første danske uddannelsesinstitution, nu introduceret it-systemet E-Komplet på VVS-, energispecialist- og installationsteknikeruddannelsen, hvor de studerende kan få et indgående kendskab til den løsning, som flere virksomheder er begyndt at bruge:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Som uddannelsesinstitution er det vores pligt, men også vores ønske at klæde de studerende bedst muligt på til at møde virksomhederne. En af metoderne er at uddanne dem i en løsning som E-Komplet. Når erhvervslivet samtidig efterspørger elever, der har kendskab til den her type kvalitetssikringsværktøjer, er det helt naturligt for os at gøre den til en del af undervisningen”, siger Claus Pedersen, uddannelseschef på CELF, og fortsætter:

”E-Komplet automatiserer mange ting og gør eleverne meget selvhjulpne, og derfor står de godt rustet, når de skal ud i virksomhederne. E-Komplet er fremtiden, og vi er glade for at være den første uddannelsesinstitution i landet, der kan tilbyde eleverne løsningen”.

Læs også: Brødrene Dahl lancerer ny materielsporing

Brugbar viden for den kommende arbejdsgiver
En af fordelene ved at anvende E-Komplet i det daglige er, at app-udgaven gør det muligt for eleverne at scanne alle de reservedele, de bruger på en opgave.

På den måde slipper de for at skulle indtaste lange VVS-numre, og samtidig sikrer scanningen, at det er de rigtige reservedele, der bliver bestilt.

Rundt om på de arbejdspladser, der allerede bruger E-Komplet, arbejder man på samme måde, og derfor kommer eleverne fra CELF ud med en viden, som er brugbar for kommende arbejdsgivere:

”I E-Komplet er vi glade for, at en uddannelsesinstitution som CELF går forrest og introducerer løsningen til eleverne. Det er en fordel for både elever, lærere og kommende arbejdsgivere, og derfor forventer vi, at endnu flere skoler følger trop”, siger Flemming Svanholm, der er direktør i E-Komplet.

Hos CELF har man i første omgang indkørt E-Komplet på VVS-, energispecialist- og installationsteknikeruddannelsen, men forventer at koble andre brancher på senere. 

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere