EU-parlamentet vil skrue op for den vedvarende energi

Et EU-parlamentsudvalg vil hæve ambitionsniveauet for inddragelsen af og investeringen i vedvarende energiformer. Helt konkret vil udvalget arbejde for, at vedvarende energi skal dække 35 procent af energiforbruget i 2030.

EU-parlamentets udvalg for industri, forskning og energi (ITRE) har for nylig vedtaget at arbejde for en ny målsætning for vedvarende energi, der lyder på 35 procent i 2030. Det glæder brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der længe har kæmpet for en mere ambitiøs målsætning. .

Siden 2014 har EU haft en målsætning om, at vedvarende energi (VE) skal dække 27 procent af medlemslandenes energiforbrug. Men det er ikke en ambitiøs nok målsætning, mener EU-parlamentets udvalg for industri, forskning og energi (ITRE), som for nylig vedtog at ville arbejde for en ny målsætning, der lyder på 35 procent i 2030. Det skriver brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der repræsenterer cirka 250 danske vindvirksomheder.

Læs også: Regnefejl fyrer op under grønne installationer

Idéen er, at målsætningen skal hæve ambitionsniveauet, men ITRE går samtidig ikke efter at binde medlemslandene.

”Det er positivt, at EU-Parlamentet lægger en mere ambitiøs linje på VE-direktivet. Det har vi arbejdet for længe sammen med en bred koalition af industri og organisationer, da et ambitiøst VE-mål vil hjælpe med at drive den grønne omstilling og sikre volumen der er med til at drive omkostningerne yderligere ned” siger Camilla Holbech, souschef i Vindmølleindustrien.   

En række lande, heriblandt Danmark, har endnu ikke vedtaget, hvordan den grønne omstilling skal udspille sig efter år 2020 og frem mod år 2030. Og det skaber bekymring i vindmølleindustriens brancheforening:

"Det er helt klart en bekymring, at der mangler visibilitet efter 2020 i en række markeder. Vindenergi er i dag den billigste teknologi, og derfor giver det kun god mening, at sætte mål og klare nationale klima- og energiplaner, der baner vejen for fortsat udbygning til glæde for beskæftigelsen og eksporten på tværs af EU samt de positive effekter for såvel klima og den europæiske forsyningssikkerhed”, siger Camilla Holbech. 

Læs også: Vindmøller og solceller skal konkurrere om at udvikle grøn energi

Ud over vindenergi er også solenergi blevet markant billigere i løbet af de seneste år. Vindenergi alene står i Danmark for cirka 40 procent af den samlede produktion af elektricitet.

-CHM

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

30.01.2025Installator.dk

Ny energieffektiv belysning i Københavns Lufthavn

17.01.2025GEMINA TERMIX A/S

Sponseret

Termix iControl: Intelligent regulering og komfort – din garanti for kvalitet

17.01.2025LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE Renewables

17.01.2025Installator.dk

Banebrydende nyt LED-lys koncept taler ind i bæredygtigheds-agendaen

15.01.2025Installator.dk

Udsigt til travlhed: 250.000 boligejere vil benytte håndværkerfradrag

03.01.2025Dimex

Sponseret

På ISH 2025 styrer vi smart kontrol og AI mod nul i byggesektoren

19.12.2024Installator.dk

Undersøgelse: Mange dansker misser strømbesparelser i hjemmet

12.12.2024Scankab Cables A/S

Sponseret

Scankab gør fremtiden grønnere med #MovingGreen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energivejledning - installationer

På dette kursus får du den relevante energifaglige efteruddannelse, som gør dig i stand til at finde de mest oplagte energirenoveringsforslag, udregne energibesparelser og udføre arbejdet rigtigt. Fokus ligger på installationerne, fx ved at udskifte en gaskedel til en varmepumpe, men du lærer også at finde energibesparelser på klimaskærmen såsom isoleringsarbejder og vinduesforbedringer.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energiledelsesuddannelse – ISO50001, med mulighed for certifikat

Teknologisk Instituts energiledelsesuddannelse giver dig stærke kompetencer inden for energiledelse. Med forudgående relevant grunduddannelse og erfaringsgrundlag kan du hos Dancert søge om at afslutte uddannelsen ved en certifikatgivende eksamen i energiledelse efter ISO 50001.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende køle- og varmepumpeteknologi

Kurset giver dig en grundlæggende teknisk forståelse for virkemåden af køleanlæg og varmepumper.

Dato

04.02.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik.

Dato

06.02.2025

Tid

08:00

Sted

Herning

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams