01.12.2017  |  EL  |  Energi

EU-parlamentet vil skrue op for den vedvarende energi

Et EU-parlamentsudvalg vil hæve ambitionsniveauet for inddragelsen af og investeringen i vedvarende energiformer. Helt konkret vil udvalget arbejde for, at vedvarende energi skal dække 35 procent af energiforbruget i 2030.

Siden 2014 har EU haft en målsætning om, at vedvarende energi (VE) skal dække 27 procent af medlemslandenes energiforbrug. Men det er ikke en ambitiøs nok målsætning, mener EU-parlamentets udvalg for industri, forskning og energi (ITRE), som for nylig vedtog at ville arbejde for en ny målsætning, der lyder på 35 procent i 2030. Det skriver brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der repræsenterer cirka 250 danske vindvirksomheder.

Læs også: Regnefejl fyrer op under grønne installationer

Idéen er, at målsætningen skal hæve ambitionsniveauet, men ITRE går samtidig ikke efter at binde medlemslandene.

”Det er positivt, at EU-Parlamentet lægger en mere ambitiøs linje på VE-direktivet. Det har vi arbejdet for længe sammen med en bred koalition af industri og organisationer, da et ambitiøst VE-mål vil hjælpe med at drive den grønne omstilling og sikre volumen der er med til at drive omkostningerne yderligere ned” siger Camilla Holbech, souschef i Vindmølleindustrien.   

En række lande, heriblandt Danmark, har endnu ikke vedtaget, hvordan den grønne omstilling skal udspille sig efter år 2020 og frem mod år 2030. Og det skaber bekymring i vindmølleindustriens brancheforening:

"Det er helt klart en bekymring, at der mangler visibilitet efter 2020 i en række markeder. Vindenergi er i dag den billigste teknologi, og derfor giver det kun god mening, at sætte mål og klare nationale klima- og energiplaner, der baner vejen for fortsat udbygning til glæde for beskæftigelsen og eksporten på tværs af EU samt de positive effekter for såvel klima og den europæiske forsyningssikkerhed”, siger Camilla Holbech. 

Læs også: Vindmøller og solceller skal konkurrere om at udvikle grøn energi

Ud over vindenergi er også solenergi blevet markant billigere i løbet af de seneste år. Vindenergi alene står i Danmark for cirka 40 procent af den samlede produktion af elektricitet.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere