12.05.2022  |  EL  |  Branchen

Faglig stolthed i fokus, da Danmarks bedste lærlinge blev kåret

Konkurrencen var hård, men jublen større, da finalerne ved DM i Skills blev afgjort lørdag i Høng-Hallen. Blandt TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder kunne hele tre glæde sig over et mesterskab til en af deres lærlinge.

Efter et års coronapause kunne man denne weekend for tiende gang endelig igen samle omkring 300 af landets dygtigste lærlinge til DM i Skills for at kåre de danske mestre indenfor 49 fag. Og det faglige niveau var tårnhøjt.

Ikke mindre end tre af de vindende lærlinge har deres daglige gang hos virksomheder, der er medlemmer af brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne. Her glæder man sig da også over både lærlingenes præstationer og muligheden for at vise, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse.

”Vi har virkelig savnet mesterskaberne, der er en helt unik mulighed for at vise erhvervsuddannelserne frem for fremtidens potentielle lærlinge. Vi står i en situation med mangel på lærlinge, og derfor er det afgørende, at vi med DM i Skills kan understrege de mange spændende karrieremuligheder, man får med et svendebrev i hånden”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som er Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation.

LÆS OGSÅ: Ifö opruster sortiment inden for brusevægge

Lærlinge hos TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder sikrede sig disse titler:

  • Elektriker: Christian Ottosen Keis fra Næstved – i lære hos El og Teknik – går på EUC Sjælland
  • Vvs-energispecialist: Lennarth T. Rokkjær fra Lomborg – i lære hos Vestjysk Smede – VVS – Blik – går på Herningsholm
  • Klejnsmed: Martin Rothborg Gregersen fra Gørlev – i lære hos Chris Jensen Kalundborg K/S – går på EUC Nordvestsjælland

”Alle vinderne har ydet en fantastisk indsats lige fra de indledende konkurrencer og frem til weekendens finale. En indsats, som bare understreger, hvor vigtigt det er både at have hænder og hoved skruet rigtigt på, hvis man vil klare sig indenfor disse fag”, siger Tina Voldby og uddyber:

LÆS OGSÅ: Danmark eksporterer energiteknologi for over 100 milliarder kroner

”Samtidig har deltagerne skullet håndtere det ekstra pres, de har været under i forbindelse med finalerne her i Høng. Noget, de har formået at gøre på bedste vis. Og de har samtidig påtaget sig opgaven som rollemodeller for deres respektive fag for på den måde forhåbentlig at kunne trække endnu flere unge til ikke mindst de tekniske erhvervsuddannelser”, siger Tina Voldby.

Cirka 67.000 gæster besøgte årets udgave af DM i Skills de tre dage, mesterskaberne strakte sig over.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere