06.06.2018  |  EL  |  Belysning

FAQ: LED-termer du bør kende til

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvad betyder candela? Og er CRI vigtigt for mig? Vi har valgt at samle ni LED-termer i én stor FAQ for at komme tvivlen til livs.

Lumen (lm)
Lumen betyder lysstrøm og måler, hvor meget lys der kommer ud af en lyskilde. Det vil med andre ord sige, at jo højere lumenværdien er, desto mere lys afgiver lyskilden.

Skal du bruge LED-moduler i hjemmet, bør du derfor være opmærksom på ikke at vælge armaturer med for høj lumenværdi. Et eksempel kunne være vores køkkenarmatur NS33, som udsender 357lm.

Skal du derimod lyse en hel lagerhal op, bør du anskaffe et armatur med en høj lumenydelse. Det kunne eksempelvis være vores kraftige LED-armatur NS64, som udsender helt op til 39.000lm.

Læs mere om alt fra lm/W til MacAdam og lux i denne uges blogindlæg, hvor vi i alt går i dybden med ni forskellige begreber.

Mere fra Lumega

Lumega

Normasym er stiftet af den danske iværksætter Rune Søgaard Larsen. Virksomhedens hovedkontor er beliggende i Nordhavn med produktion i Sydkorea.Normasym skaber i samarbejde med ledende lysdesignere og ingeniører energibesparende belysningsarmaturer, som henvender sig til det professionelle marked.Normasym blev skabt for at møde den stadig stigende efterspørgsel på grønne løsninger i byggeriet. Sam…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere