29.10.2015  |  EL  |  Branchen

Flere lærepladser til el- og VVS-lærlinge

Fra januar til august oprettede installationsbranchen 1.525 helt nye praktikpladser til el- og VVS-lærlinge. Det er en stigning på 14 procent og næsten 200 flere lærepladser end samme periode sidste år.

Det går fremad med at oprette flere praktikpladser i installationsbranchen. Fra januar til og med august har branchen indgået 1.525 nye uddannelsesaftaler, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Læs også: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Uddannelsesaftalerne er i årets første otte måneder fordelt på 1.090 lærepladser til elektriker-lærlinge og 435 til VVS-energi-lærlinge. Det er en samlet stigning på 190 uddannelsesaftaler, hvilket svarer til en vækst på 14,2 procent flere uddannelsesaftaler sammenlignet med samme periode i 2014.

”En så stor stigning i antallet af nye uddannelsesaftaler viser, at branchen tager et stort ansvar for at uddanne lærlinge”, siger underdirektør i brancheorganisationen Tekniq, Tina Voldby.  

Læs også: "Erhvervsuddannelse udfordrer mere end gymnasiet"

I alt har 3.485 elektrikerlærlinge en læreplads i en virksomhed, mens 1.405 VVS-lærlinge har en praktikplads i en virksomhed.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere