15.08.2017  |  EL  |  Branchen

Flertal klar til at forlænge boligjobordningen

Selvom Liberal Alliance er modstander af boligjobordningen, har partiet nu valgt at stemme med regeringen, hvis den beslutter sig for at forlænge ordningen efter årsskiftet.

Hos Liberal Alliance må man sande, at kollegerne i Folketinget ikke ønsker at skrotte boligjobordningen – det såkaldte håndværkerfradrag.

Derfor har partiet valgt at bakke op om en ny aftale, når den nuværende ordning udløber ved årsskiftet:

”Det er ikke vores politik at fortsætte boligjobordningen, men vi kan bare konstatere, at der ikke er flertal for at afskaffe den”, siger Joachim B. Olsen, der er finansordfører for Liberal Alliance, til business.dk og fortsætter:

”Vi stemmer for det, der er regeringens politik, og den er et kompromis mellem tre partier. Og jeg konstaterer, at boligjobordningen er vigtig for Venstre og en del andre partier”.

Læs også: Tekniq: Boligejerne har brug for en økonomisk gulerod

Skeler til svensk boligjobordning
Det er endnu uvist, hvordan en kommende boligjobordning vil blive strikket sammen, men hos Venstre skeler man særligt til den svenske boligjobordning.

Her er ordningen målrettet, så den kun giver tilskud til serviceydelser i hjemmet – for eksempel rengøring, børnepasning og madlavning.

Samtidig viser en nylig analyse fra Skatteministeriet, at den svenske ordning har haft positive effekter på arbejdsudbud og nedbringelse af sort arbejde:

”Nu må vi vente og se, hvilken konkret model vi kommer med i finanslovsudspillet, men analysen af den svenske ordning viste, at den særligt modvirker sort arbejde. Derfor kan vi godt se en idé i at have større fokus på servicedelen fremadrettet”, siger Louise Schack Elholm, der er Venstres skatteordfører, til business.dk.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere