11.04.2019  |  VVS  |  Energi

Forsyningsselskab opfører stort solvarmeanlæg ved Halskov

SK Forsyning har for nylig underskrevet en kontrakt på et 11.733 m² solvarmeanlæg fra Aalborg CSP. Anlægget skal opstilles langs Vestmotorvejen ved Halskov og producere 6.500 MWh varme på årsbasis.

SK Forsyning er i øjeblikket i gang med en større udvidelse og videreudvikling af fjernvarmenettet i og omkring Slagelse, Korsør og Halskov. Forsyningsselskabet har lige indviet et halmvarmeværk i Halskov, og har netop fået tilladelse til at bygge et solvarmeanlæg, der er bestilt gennem energiløsningsvirksomheden Aalborg CSP.

Læs også: 75 procent af verdens areal til solvarmecentraler ligger i Danmark

Det 11.733 m² store solvarmeanlæg skal bestå af 63 rækker plane termiske solfangere med op til 38 solfangere per række.

”Med disse termiske solfangere opvarmes fjernvarmevandet meget effektivt, og i forhold til el-producerende solceller yder de tre til fire gange mere energi om året for hver m² solfanger. Og det er vel at mærke energi, der nemt og billigt kan lagres, for det sker i den store akkumuleringstank, som solvarmeanlægget deler med halmvarmeanlægget”, siger Per Aasted, salgs- og projektingeniør hos Aalborg CSP.

Solcelleanlægget vil på årsbasis kunne producere 6.500 MWh varme, og skal sammen med halmvarmeværket levere varme til omkring 5.000 boliger i Korsør og Halskov.

Gravhøj stod i vejen
En nærliggende gravhøj satte dog midlertidigt en kæp i hjulet for opførelsen af solvarmeanlægget, da det er ulovligt at bygge solfangere i en radius af 100 meter fra gravhøje.

Løsningen blev et opdelt solfelt, hvor en del af solfangerne kommer til at stå syd for gravhøjen, mens resten placeres nord og vest for højen. Herved opretholdes byggeafstanden på minimum 100 meter hele vejen rundt om højen.

”Vi er utroligt glade for, at solvarmeanlægget ved Halskov Halmvarmeværk nu, trods udfordringer i forhold til placering, endelig bliver en realitet. Det har takket være det gode samarbejde mellem Aalborg CSP og SK Forsyning samt en ihærdig indsats fra kommunen være muligt at tilpasse projektet den ekstraordinære situation”, siger energichef hos SK Forsyning, Carsten Lunde.

Læs også: Ny energiløsning skal give fossile brændstoffer nådestødet

Planen er, at det nye solcelleanlæg skal stå færdigt senest den 30. juni.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere