23.09.2020  |  VVS  |  Varme og køling

Gabotherm Clima sikrer et godt indeklima, der potentielt kan reducere smitte

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gabotherm Clima opvarmer eller køler med termisk stråling fra loftet, hvilket reducerer støvturbulens betydeligt i forhold til konventionelle klimasystemer. I en tid med Covid19 kan det bidrage til reduceret smittespredning.

Nordiske indeklimaforskere har påpeget, at Covid19 kan have et luftbåret element. Det er indeklimaforskere fra organisationen SCANVAC der i et åbent brev understreger, at det er uansvarligt ikke at anerkende, at Covid19 potentielt kan smitte gennem luften. Det er noget, vi i højere grad bliver nødt til at tænke på, når vi i fremtiden bygger eller renoverer vores bygninger.

I en tid med Covid19, eller potentielle fremtidige sygdomme vi ikke kender i dag, er det vigtigt, at folk i højere grad tænker indeklima ind i vores bygninger, når der renoveres eller bygges nyt, og forsøger at reducere støvturbulens, som potentielt kan føre bakterier og vira med sig rundt.

Gabotherm Clima er fremtidssikret

Gabotherm Clima er et specialudviklet opvarmnings- og kølesystem til loftet fremstillet af mineralsk ler. Lerloftet leveres i tilpasningsegnede standardplader med riller, hvor vandrør kan klikkes på plads, inden det hele dækkes af lerpuds, der får det til at ligne et traditionelt gipsloft.

Gabotherm Clima opvarmer og køler med termisk stråling fra loftet, hvilket sikrer minimal støvturbulens. Konvektionsandelen udgør kun 2 % med Gabotherm Clima, hvilket betyder at kun 2 % af luften bliver flyttet rundt når et rum opvarmes eller nedkøles. Det er væsentlig mindre end konventionelle klimasystemer som f.eks. radiatorer, gulvvarme, ventilatorer eller andre klimaanlæg, som i deres egenskab af at varme eller køle flytter betydelig mere luft rundt i rummet.

Den minimale støvturbulens ved Gabotherm Clima tilgodeser allergikere og astmatikere, men det kan potentielt mindske smitten ved f.eks. Covid19, da systemet sikrer, at vira og bakterier ikke i samme grad bliver båret rundt i rummet som ved konventionelle klimasystemer.

Derfor ser vi Gabotherm Clima som en løsning der rækker langt ind i fremtiden, når det handler om at mindske støvturbulens og reducere vira og bakterier i at sprede sig. Det kan undre, at systemet ikke allerede er mere udbredt. Bl.a. sundhedssektoren kan have stor glæde af Gabotherm Clima på f.eks. klinikker og hospitaler, hvor vi skal sikre at vira og bakterier ikke spredes.

Kontakt gerne Kierulff a/s for nærmere information eller besøg vores hjemmeside www.kierulff.dk.  

Mere fra Kierulff A/S

Kierulff A/S

www.kierulff.dk

Vi forhandler:  Metalbestos stålskorstene Suprex ekspansionsbeholdere Suprex by Barnova trykholdesystemer og vakuumafgassere Gabotherm rørpaneler Gabotherm Clima Ferroli & Sime kedler Taconova ventiler, luft- og snavsudskillere m.v.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere