20.08.2019  |  VVS  |  Varmeanlæg

Jordvarmeanlæg sikrer varmen hos Galsgaard Smede

Når smedene hos Galsgaard Smede vasker dagens støv og snavs af, sker det i varmt vand fremstillet af et jordvarmeanlæg, der er blevet installeret af VP Klima.

Når man træder ind gennem porten hos Galsgaard Smede lidt udenfor for Ringkøbing, mærker man straks den vestjyske lune.

Læs også: Landmænd høster fordele ved at vælge den lokale installatør

Her skal det faktisk forstås helt bogstaveligt. Varmen, der sikrer lunet, kommer fra det jordvarmeanlæg, som Galsgaard Smede har fået installeret.

”Vi henter energi op af undergrunden og er selvforsynende med vestjysk lune på værkstedet, kontoret og i vandhanerne”, griner smed og medejer Jeppe Kristensen og uddyber:

”Vi har fået gravet 2,4 km jordslanger ned i marken ved siden af vores smedeværksted. Væsken i slangerne sender jordens energi ind til en varmepumpe, som ved hjælp af en kompressor hæver temperaturen og omsætter den til varmt vand”.

Oliefyr ville være seks gange så dyrt
Det er VP Klima fra nabobyen Velling, som har leveret og installeret jordvarmeanlægget Vølund F1330 på 40 kW. Anlægget står for rumopvarmningen af det 600 kvm. højloftede værksted.

Det sker ved hjælp af et vandbårent strålevarmeanlæg monteret i loftet. Ydermere opvarmes et 100 kvm. kontorområde, ligesom anlægget producerer varmt brugsvand til toiletter, badefaciliteter og køkkenvasken på kontoret.

”Anlægget har kørt nogle år, men jeg tager stadig mig selv i, at jeg lige skal dobbelttjekke måleren, når jeg gør forbruget op”, siger Jeppe Kristensen og tilføjer:

”For vi bruger kun omkring 10.000 kWh strøm om året for at holde varmepumpen kørende. Det betyder, at firmaet med de nuværende elpriser kun betaler ca. 6.000 kroner”.

Læs også: Nybyggere får varmen fra fælles varmepumpeanlæg

Jeppe Kristensen har sammen med en ansat hos VP Klima også regnet på, hvad det ville koste, hvis Galsgaard Smede i stedet havde et oliefyr.

”Hold nu godt fast - det ville være seks gange så dyrt. Så vi er meget glade for vores jordvarmeanlæg. Og så er det tilmed miljøvenligt og grønt”, siger han.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere