14.05.2019  |  EL  |  Energi

Gladsaxes svømmehaller får solceller på taget

Gladsaxe Kommune etablerer solcelleanlæg på Bagsværd Svømmehal i stil med det anlæg, der i 2018 blev installeret oven på Gladsaxe Svømmehal. Herefter vil en del af de to svømmehallers energiforbrug blive dækket med grøn solenergi.

Beboerne i Gladsaxe Kommune kan godt tage i svømmehallen uden dårlig samvittighed.

Først fik Gladsaxe Svømmehal nemlig, som led en gennemgribende renovering i 2018, etableret et større solcelleanlæg, og nu er turen så kommet til Bagsværd Svømmehal.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Bureaukrati står i vejen for solceller på Ballerup Rådhus

Det skriver Gladsaxe Kommune på sin hjemmeside.

Etableringen af solcelleanlæggene betyder, at en endnu større del af svømmehallernes energiforbrug i fremtiden vil blive dækket af vedvarende solenergi fra egne anlæg. Samtidig varmeforsynes begge svømmehaller af miljøvenlig fjernvarme.

”Solcelleprojekterne er rigtig gode eksempler på, hvordan vi som kommune går forrest med ambitiøse mål for at reducere energiforbrug og CO2-udledninger fra vores egne bygninger”, siger formand for Miljøudvalget i Gladsaxe Kommune, Tom Vang Knudsen. 

30 procent mindre CO2-udledning 
Solcelleanlægget på Gladsaxe Svømmehal er nu sat i drift, og det forventes at renoveringen og energiforbedringerne kan reducere Gladsaxe Svømmehals energiforbrug og CO2-udledning med cirka 30 procent.

Det kommende solcelleanlæg på Bagsværd Svømmehal vil blive etableret i august og september måned. Anlægget vil, sammen med det eksisterende store solcelleanlæg på naboskolen, Skovbrynet Skole, levere grøn strøm og dække cirka 22 procent af både skolens og svømmehallens elforbrug. 

Læs også: Fynske plejecentre får installeret solceller på taget

Samlet set vil de tre solcelleanlæg, på de to svømmehaller og Skovbrynet Skole, sammen med miljøvenlig fjernvarme, dække cirka 80 procent af de to svømmehallers og Skovbrynet Skoles samlede energiforbrug.  

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere