04.01.2019  |  EL  |  Branchen

Socialdemokratiet vil sikre håndværkerfradraget

Selvom Socialdemokratiet tidligere har udtrykt modstand overfor boligjobordningen, så vil partiet nu frede den.

Håndværkerfradraget bliver sikret, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter det kommende valg. Og det på trods af, at partiet tidligere har kritiseret ordningen, skriver dr.dk.

Læs også: Håndværkerfradraget stiger til næste år

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at boligjobordningen ikke er en blomst, der har groet i vores have. Men vi anerkender også, at den er populær. Det er vigtigt for mig at sende det signal, at den her ordning ikke bliver afskaffet, hvis der kommer en socialdemokratisk regering efter næste valg. Ordningen skal fortsætte i en eller anden form”, siger Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht til dr.dk.

Partiet vil dog gerne målrette boligjobordningen mere til servicedelen, fordi den del særligt er med til at bekæmpe sort arbejde, lyder det fra finansordføreren.

Udmeldingen møder modstand fra rød blok
De Radikale, SF og Alternativet undrer sig over udmeldingen, men ser gerne et fokus på grøn omstilling i en revurderet ordning.

”Det er et meget mærkeligt tidspunkt at give sig til at frede boligjobordningen. Dels fordi den er et fradrag til de mest velhavende familier. Og dels fordi der faktisk er overophedning i byggeriet i Danmark. De penge kunne bruges meget bedre, for eksempel til at lave klimaforbedringer”, siger erhvervsordfører Ida Auken fra De Radikale til dr.dk.

Og fra SF lyder udmeldingen:

”Man må selvfølgelig godt skifte mening i politik, men vi synes bare, at pengene vil være bedre brugt, hvis man fokuserer på grøn omstilling”, siger skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen fra SF til dr.dk.

Vækker glæde hos regeringen
Hos regeringen vil man allerede nu gerne gå til forhandlinger med Socialdemokratiet om ordningen inden valget.

”Der er jo ingen grund til at vente med at forbedre boligjobordningen. Hvis det er muligt at gøre det inden valget, så skal vi da gøre det”, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til dr.dk.

Hos Dansk Folkeparti er man ikke særlig interesseret i at mindske fradraget for håndværkeropgaver, lyder det fra partiets finansordfører René Christensen.

Læs også: Status: Håndværkerfradraget har givet mere arbejde til branchen

Boligjobordningen blev indført i 2015, og de danske skatteydere har siden da fratrukket omkring 11 milliarder kroner via ordningen. Det svarer til, at staten er gået glip at 3,2 milliarder skattekroner årligt.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere