26.06.2018  |  EL  |  Branchen

De store sygehusbyggerier støvsuger markedet for håndværkere

Det kan være svært for mindre håndværkervirksomheder at finde arbejdskraft, mens de store sygehuse bliver bygget.

Inden for de nærmeste år skal henholdsvis et storsygehus i Gødstrup ved Herning og to i Aalborg Øst stå klar til brug. Og det kræver en god håndfuld håndværkere.

Alene i Aalborg forventer man at gøre brug af omkring 1.000 håndværkere, inden sygehuset skal være færdigt om fire år, skriver dr.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De store anlægsprojekter betyder, at der er ekstra stor efterspørgsel på arbejdskraften i flere håndværksbrancher. Og det går ud over det private marked, lyder det.

Badeværelset må vente
En af dem, der mærker til problemet er VVS-installatør Lars Vase. Han har i øjeblikket syv medarbejdere ansat, men er nødt til at bede sine kunder om at være tålmodige, fordi han ikke kan skaffe ny arbejdskraft.

”Det er håbløst at finde ekstra personale lige pt. Derfor må vi begrænse os, og nogle af opgaverne bliver udsat”, siger Lars Vase til dr.dk.

Læs også: Dansk byggeri: Kommuner stjæler arbejde fra håndværkere 

”Alt det akutte skal vi nok klare - man behøver ikke være nervøs på den konto - men de større opgaver, et nyt badeværelse eller varmeanlæg, kan det godt være, man kommer til at vente en, to eller tre måneder på”, siger han.

Et af de firmaer, der tiltrækker mange håndværkere til de store byggerier er Bravida, som lige nu har 25 VVS’ere til at gå rundt på byggepladsen i Aalborg.

”Vi skal have sat næsten 1.700 håndvaske op, 5.000 radiatorer og flere hundrede kilometer rør, så det er en ordentlig mundfuld”, fortæller sjakbajs for VVS-folkene til dr.dk.

På tværs af Nordjylland og Midtjylland er der lige nu 12 ledige VVS-svende ud af 750 i fagforeningen Blik & Rør. Derfor begynder man i de små håndværksvirksomheder nu at kigge efter alternative måder at finde folk på, skriver dr.dk.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere