14.08.2015  |  EL  |  Branchen

Høj efterspørgsel på installatør-studerende

Langt de fleste installatør-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle har job, længe før den sidste eksamen er i hus.

Garanteret job og en startløn på omkring 30.000 kroner om måneden. Det er virkeligheden for hovedparten af de elektrikere, som vælger at tage en toårig overbygningsuddannelse som installatør. 

På Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle, hvor installatøruddannelsen finder sted, oplever man, at de studerende bliver viftet om næsen med jobtilbud af virksomheder i Trekantområdet, længe før eksamen er i hus. 

Læs også: Energirenovering af boliger er gået i stå

”Grunden til, at installatørerne er så eftertragtede, er, at de har nogle særlige kompetencer i kombinationen mellem det tekniske område og eksempelvis salg og projektledelse. Alene på vores seneste hold havde ni ud af 13 studerende job på hånden, før uddannelsen var færdig”, siger Hans McDonald, uddannelsesleder, Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle.

Fremtiden kalder
Og virksomhederne kan sagtens bruge endnu flere installatører, lyder meldingen.

”De teknikere, vi får brug for i fremtiden, skal både have en teknisk, praktisk baggrund som elektrikere og en videregående overbygningsuddannelse. Simpelthen fordi vores højteknologiske produkter stiller enormt store krav til medarbejdernes vidensniveau. Derfor har vi brug for, at der bliver uddannet flere installatører”, siger OIe Bjerregaard, teknisk chef hos Elogic, der producerer styre,- fordelings- og gruppetavler og som har hovedsæde i Løsning samt stor afdeling i Polen.

Opfattelsen deles af Lars Lomholt fra det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk og Henriksen i Vejle.  

Læs også: Installatører: Blandet efterspørgsel på energirenoveringer

”Vi står pt. og mangler en installatør. Desværre bliver vi ikke haglet ned med ansøgninger. Det betyder, at vi meget vel kan komme i en situation, hvor vi selv skal ud og finde en kvalificeret installatør”, siger Lars Lomholt, der ser, at installatørerne vinder mere og mere frem inden for de rådgivende ingeniørfirmaer.  

Tre ansøgninger – tre samtaler
En af dem, som har mærket efterspørgslen, er 22-årige Steffen Laugesen, som netop nu er i færd med at færdiggøre sin uddannelse til installatør, og som allerede er garanteret job.

”Jeg har nået at søge tre jobs, og jeg har været til samtale alle tre steder. Jeg har et job, når jeg er færdig”, siger Steffen Laugesen, der officielt blev færdig som installatør i juni. 

Han er oprindeligt uddannet elektriker og fortsatte umiddelbart herefter med uddannelsen til installatør. På Erhvervsakademiet Lillebælt håber man, at flere vil følge Steffen Laugesens eksempel. 

Læs også: Så hyrer installationsbranchen igen

”Beskæftigelsen for elektrikere er også gunstig i disse år, og derfor er incitamentet til at læse videre ikke overvældende. Derfor har vi brug for at få fortalt, at der rent faktisk er flere og flere virksomheder, som efterspørger medarbejdere med en overbygningsuddannelse”, siger Hans McDonald fra Erhvervsakademiet Lillebælt.   

-JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere