17.07.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Højsæson for indbrud: Sådan sikrer du din virksomhed

Når solen står på sit højeste, og danskerne nyder ferien, går tyven på arbejde. Her er ekspertens råd til, hvordan man bedst sikrer sin virksomhed mod ubudne gæster.

Mens sommeren for den almindelige dansker er forbundet med afslapning, grillmad og familieferie, er den for indbrudstyven forbundet med arbejde.

Læs også: Elektriker installerer strøm i sin varevogn for at holde tyve væk

Det er dog ikke kun privatboliger, der står for skud. Også små- og mellemstore virksomheder bliver ramt af de ubudne gæster.

Mens antallet af indbrud på landsplan generelt er dalende, er antallet af erhvervsindbrud stigende. 25 procent af alle indbrud sker i forretninger og virksomheder, hvor ubudne gæster kan udnytte agurketiden og feriedagene til at gå på rov efter alt fra bygematerialer til elektronik.

”For forretninger og virksomheder kan indbrud og tyveri koste dyrt i tabt arbejdsfortjeneste, selvrisiko og forsinkelser på leverancer til kunder. Tyvene er kendt for at jagte de svageste punkter, så det har stor betydning, hvor godt sikret din virksomhed er. Derfor er det vigtigt at gøre sig de nødvendige og sikkerhedsmæssige forholdsregler, inden man går på sommerferie”, siger Henrik Jensen, Sikringsleder hos EL:CON.

Han har flere bud på, hvordan virksomheder kan sikres mod ubudne gæster, så sommerferien kan nydes i ro og mag:

Hav klare aftaler for, hvem der lukker og slukker
Det er en god idé, at din virksomhed har tydelige aftaler omkring, hvordan medarbejderne skal forholde sig, hvis de er de sidste, der forlader virksomheden; hvem slår alarmen til, hvilke værdigenstande skal låses væk, husk at tjekke at alle døre og vinduer er låst og sikret osv.

Få naboen til at tømme postkassen og fylde skraldespanden
Ligesom der er ’nabohjælp’ for boligejere, findes det også for virksomheder. Det er derfor en god idé at gå sammen med naboerne, så I kan hjælpe hinanden med at bekæmpe indbrud.

Automatisk lys
Indbrud sker oftest i weekenden eller på de sene aftentimer, når mørket er faldet på. Kan man derfor anskaffe sig lys, der tænder og slukker automatisk, bliver det sværere for tyven at vide sig sikker på, at bygningen rent faktisk er tom.

Fjern alle synlige værdigenstande
Det er faktisk mere effektivt at fjerne sine værdigenstande, end at trække gardinerne for. Indbrudstyve lader sig ofte friste af, at gardinerne er trukket for, da det fremstår som om, man har noget at skjule. Kan tyven i stedet se, at værdigenstandene er gemt væk, betyder det ofte, at de er låst inde i et pengeskab. Det vil sige, at der er flere forhindringer for indbrudstyven end kun lige at bryde ind.

Synlige alarmskilte ved alle indgange
Det er vigtigt at være tydelig med sin skiltning af ens alarmsystemer, der både kan ses i dagslys og i tusmørket. Bliver tyven konfronteret med en tydelig skiltning, falder risikoen for indbrud. Det er vigtigt, at der er tydelig skiltning ved alle potentielle farezoner og ikke kun hovedindgangen.

Læs også: Intelligent sikringssystem skal holde ubudne gæster fra Herlevs nye hospital

Sikre dig at dit alarmsystem er effektivt, moderne og ikke mindst slået til
Effektive alarmsystemer virker på to niveauer. Både præventivt, da færre indbrud sker, hvis tyven ved, der er et alarmsystem, men også under indbrud, da den tilkalder vagtselskabet og generelt er med til at stresse indbrudstyven. Det er derfor vigtigt, at dit alarmsystem er moderne og slået til.

- SMF

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere