Hele Danmark Øver: En national cyberberedskabsøvelse

Brancheorganisationer, myndigheder og dansk erhvervsliv er gået sammen om nyt cybersikkerhedsinitiativ, der skal bidrage til et mere sikkert samfund og digital tryghed for alle danske virksomheder.

Foto: TDC Erhverv

Cybertruslerne mod Danmark og danske virksomheder har aldrig været større. Det er baggrunden for en national cyberberedskabsøvelse, hvor danske virksomheder i oktober måned får mulighed for i realtid at afprøve, hvordan det er at blive udsat for et hackerangreb og få oplæring af førende eksperter i, hvordan de bliver bedre rustet og beredte inden et angreb.

Bag initiativet “Hele Danmark øver” står ti centrale aktører - Center for Cybersikkerhed, IT-branchen, Industriens Fond, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk IT, Alm. Brand, CISCO, Secure Practice og TDC Erhverv.

Ifølge Center for Cybersikkerhed er truslen mod Danmark og danske virksomheder meget høj.

“Det betyder kort sagt, at alle danske virksomheder er udsatte. Og det er snarere et spørgsmål om hvornår end om hvorvidt, man bliver ramt. Derfor hilser jeg konceptet ”Hele Danmark Øver” velkomment. Øvelsen kan hjælpe virksomhederne med at blive bevidste om deres sårbarheder og træne dem i at håndtere et angreb, hvor svære beslutninger skal træffes under pres,” siger Thomas Flarup, Chef i Center for Cybersikkerhed.

Ifølge en rapport, som TDC Erhverv offentliggjorde i marts, har kun 20 pct. af danske virksomheder en beredskabsplan, der involverer alle medarbejdere, og hele 60 pct af alle SMV’er som bliver ramt af et cyberangreb, går konkurs.

-emte

Fakta om beredskabsøvelsen

Initiativet er adopteret fra Norge, hvor cyberberedskabsøvelserne blev afviklet med stor succes. Det er den norske cybersikkerhedsvirksomhed, Secure Practice, der har udviklet og står bag beredskabsøvelsen:  

  • Beredskabsøvelsen er fysisk og varer i to timer.
  • Beredskabsøvelsen er gratis for virksomheder som deltager. Maks to fra samme virksomhed kan tilmelde sig samme event. Deltagerne modtager et certifikat, hvis de gennemfører øvelsen.
  • Virksomheder vil lære hvordan et hackerangreb kan foregå, se konsekvenserne af forskellige beslutninger som må træffes under pres, og blive bedre forberedt til at håndtere en reel krise.
  • Øvelsen er relevant for alle som er involveret i kriseberedskab i virksomheden, og/eller som ønsker mere viden om hvordan særligt en cyberhændelse kan udspille sig. Ingen forudgående viden er nødvendig for at deltage.
  • Efter øvelsen får deltagerne en læringspakke i digital sikkerhed som er udviklet af førende sikkerhedseksperter. Pakken indeholder et kursus for ledere og et for ansatte.
  • Kick-off arrangementet finder sted d. 8. oktober i Pakhus 11 i København med oplæg fra flere af aktørerne.
  • Øvelsen foretages ved 20 lokale events fordelt på 10 lokationer rundt om i hele landet. Events vil blive afviklet i hele oktober måned, som er også kendt som Cyber Security Awareness Month.
  • Hele Danmark Øver initiativet vil blive evalueret, og der vil blive udsendt spørgeskema til alle de deltagende virksomheder for at få en tilbagemelding på, om de er gået styrket derfra og hvordan de vil implementere ændringer fremover.

Kilde: TDC Erhverv

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

02.04.2025Elcor A/S

Sponseret

TP130N og Matrix-serien – fleksible 1-fasede UPS-anlæg

01.04.2025SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Revolutionerende nyheder fra SystemHouse Solutions

31.03.2025Elcor A/S

Sponseret

3-fasede UPS-løsninger til enhver installation

27.03.2025SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Effektiv og sikker besøgsstyring i Trelleborgs Havn med Check In

25.03.2025Installator.dk

DBI-kampagne skal forebygge katastrofale tagbrænde

19.03.2025Installator.dk

Rekordmange besøgende på Sectech

10.03.2025Installator.dk

Tilskudspulje styrker virksomheders cybersikkerhed

07.03.2025Installator.dk

Energinet styrker sit beredskab

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup