15.12.2017  |  EL  |  Energi

Case: Hjemly Fri- og Idrætsefterskole producerer sin egen energi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med mere miljøvenlig teknologi har Hjemly Fri- og Idrætsefterskole sikret sig en bæredygtig energiproduktion og et lavt energiforbrug i mange år frem.

Hjemly Fri- & Idrætsefterskole er en af landets største efterskoler med en stærk profil inde for idræt. Derudover er Hjemly også en skovbørnehave og friskole med stor lokal opbakning og meget stort engagement blandt forældre og tidligere elever.

- Vi har længe haft et stort ønske om både at spare på energien og producere vores egen. SustainSolutions har gjort det muligt at realisere de ambitioner, samtidig med at vores økonomi forbedres. Yderligere ser vi meget frem til at bruge de mange nye installationer og teknologier aktivt i vores undervisning, udtaler skoleinspektør Rud Nielsen. 

På skolens udeareal er der blevet installeret et sydvendt solcelleanlæg, som producerer strøm. For at udnytte strømmen bedst muligt, er skolens naturgasfyr delvist skiftet ud med varmepumper. Skolens belysning er yderligere blevet erstattet med LED belysning, hvilket reducerer energiforbruget.

SustainSolutions er totalentreprenør på projektet og har også stået for finansieringen, som skolen betaler tilbage med de penge, som de sparer på energien over en periode på tolv år.

Hør og se mere om projektet her >

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere