05.09.2017  |  VVS  |  Branchen

Hofor: Flere forbrugere har utætte varmtvandsbeholdere

Ifølge Hofor står der flere utætte varmtvandsbeholdere rundt om i de danske hjem. Derfor opfordrer de nu folk til at tjekke deres varmtvandsbeholdere for utætheder og tage kontakt til en VVS-installatør, hvis uheldet er ude.

Hos forsyningsselskabet Hofor vurderer man, at der er flere utætte varmtvandsbeholdere rundt om i de danske hjem, uden at forbrugerne er klar over det.

Det kan medføre, at der kommer fjernvarme ud af hjemmets vandhaner og brusere, og så kan det samtidig blive en dyr fornøjelse for både pengepungen og miljøet.

Derfor opfordrer Hofor nu forbrugerne til at tjekke, om der er utætheder i varmtvandsbeholderen:

”Jeg plejer at sige lidt kækt: Hælder I jeres kolde drikkevand direkte ud i fjernvarmenettet? Eller tager I bad i fjernvarmevand? Intet af det lyder særlig godt vel? Derfor er der god fornuft i at tjekke for utætheder i varmtvandsbeholderen”, siger Jimmi Eiberg, der er projektleder hos Hofor.

Læs også: Hofor til forbrugere: Hold øje med grønt vand i vandhanen

Da utæthederne typisk opstår i beholderens varmespiral og medfører, at fjernvarmevandet strømmer over i det varme brugsvand, har flere fjernvarmeselskaber tilsat Uranin til fjernvarmevandet.

På den måde kan forbrugerne nemt registrere, om der kommer fjernvarme ud af hanerne.

Skulle man opleve utætheder i varmtvandsbeholderen, opfordrer Hofor forbrugerne til at tage kontakt til en VVS-installatør, der kan hjælpe med at udbedre utætheden eller få skiftet varmtvandsbeholderen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere