18.11.2019  |  VVS  |  Varmeanlæg

Hofor: Hvert andet varmeanlæg i København kører for dårligt

Et nyt partnerskab mellem Københavns Kommune og Hofor skal hjælpe københavnere med at spare på både energiforbrug og udgifter ved at oplyse om fejl ved varmeanlæg.

Hvert andet varmeanlæg i København kører for dårligt. Det konstaterer forsyningsselskabet Hofor, der samtidigt vurderer, at hvert fjerde varmeanlæg kører direkte dårligt.

Læs også: Erhvervssamarbejde skal give danskerne billigere og grønnere fjernvarme

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De samme fejl går igen og igen, er meldingen fra Hofors energirådgivere:

"Mine kolleger og jeg kommer i mere end 1.000 varmekældre i København om året, og det er typisk de samme fejl, vi ser gå igen i dem alle", fortæller energirådgiver i Hofor, Carsten Nielsen.

Der er mange grunde til, at det kan betale sig at få kigget lidt på sit varmeanlæg og rettet de typiske fejl.

Udover at kunne spare folk mange penge på varmeregningen, kan det hjælpe København på vej mod sit ambitiøse mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Og kører ens varmeanlæg optimalt, sparer man ikke bare CO2 og penge, men man er også med til, at hele det samlede fjernvarmesystem kører bedst muligt.

Når et varmeanlæg fungerer dårligt og ikke trækker nok varme ud af fjernvarmevandet, betaler kunderne for mere energi, end de egentlig behøver, og varmeværkerne skal producere mere energi, før boligerne bliver ordentligt opvarmet.

Film skal hjælpe folk på vej
"Så både behovet for at kigge sit varmeanlæg efter i sømmene og ikke mindst potentialet for at spare energi er stort", siger Ingo Valentin, der er Hofors projektleder for partnerskabet Energispring, som er et partnerskab mellem Københavns Kommune, Hofor og en lang række professionelle ejendomsejere og administratorer i København.

De har indgået et samarbejde for at spare på energiforbruget i bygninger for at bidrage til at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad og har lavet en række korte film, der gør opmærksom på de typiske fejl, og hvordan man løser dem.

Læs også: Hofor vil gøre fjernvarmen grønnere ved at udnytte varme lagret i bygninger

"Vi håber derfor, at filmene kan være med til at inspirere folk til at komme i gang med energirigtig drift og mere intelligent energistyring", siger Carsten Nielsen. 

- SMP

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere