08.04.2019  |  VENTILATION  |  Indeklima

Hvor meget energi koster det pr. år at holde en skoleklasse frisk?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et eksempel kunne være, at en klasse med 28 personer kan forsynes med frisk luft fra ét Airmaster AM 1000 ventilationsanlæg. Med 200 skoledage vil dette anlæg kun bruge ca. 200 kWh pr år på ventilering af lokalet.

Hvad der er nok så interessant at kigge på, er varmegenvindingen – hvor meget energi ventilationsanlægget genvinder gennem varmeveksleren. Den høje varmegenvinding medfører, at anlægget genvinder over 20 gange mere energi, end der anvendes til at udskifte den forurenede rumluft med frisk udeluft.

Med andre ord kan et Airmaster ventilationsanlæg skabe et sundt og godt indeklima for en hel skoleklasse med et strømforbrug på 1 kWh om dagen!

Ovennævnte eksempel er beregnet med en gennemligning luftmængde på 760 m3/h, hvilket svarer til en gennemsnitlig drift på 80% af anlæggets nominelle maks. ydelse. Beregningen vil desuden afhænge af faktorer som rumtemperatur, indblæsningstemperatur og brugsmønster. I dette eksempel kører anlægget fra kl. 8 til 16 med en konstant luftmængde, men det behøver det ikke nødvendigvis at gøre i virkeligheden. Med behovsstyring kører ventilationsanlægget kun når der er brug for det. Ventilationsanlægget kan f.eks. være styret af en CO2-sensor eller en bevægelsessensor.

Hvor meget energi et Airmaster ventilationsanlæg skal bruge for at give et konstant, godt indeklimaniveau kan du beregne på: www.airmaster.dk/energiberegner

Skal du til at projektere, og først finde ud af hvilket/hvilke anlæg der vil passe bedst til projektet, så kan du bruge denne ventilationsberegner www.airmaster.dk/ventilationsberegner til at få et løsningsforslag.

Du kan naturligvis også altid kontakte Airmaster.

Mere fra Ida Wetche

Ida Wetche

www.airmaster.dk

Effektive og energirigtige decentrale ventilationsløsninger med høj varmegenvinding og lavt støjniveau. Anvendelse: kontorbygninger, skoler, børnehaver, kollegier, restauranter m.m. 

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere