25.03.2020  |  VENTILATION  |  Byggeri

Installation af ventilationsanlæg i forhold til brandsikring

Indhold fra partner Hvad er dette?

Airmasters decentrale ventilationsanlæg må installeres uden ekstra brand- og røgsikring i det lokale, som skal ventileres, når anlægget eller anlæggene udelukkende betjener én brandcelle eller en udelt brandsektion (DS428:2019, 3.2.4(C)).

Der skal i bygninger være god sikkerhed for personer i tilfælde af brand. Først og fremmest skal risikoen for brand selvfølgelig minimeres, men hvis branden først er opstået, så skal brand- og røgspredning begrænses bedst muligt. Når der projekteres og installeres ventilationssystemer i en bygning, skal de brandmæssige forhold tages i betragtning, så brandsikkerheden ikke forringes som følge af systemet.

Det er blandt andet her, at decentrale ventilationsløsninger fra Airmaster kommer til sin ret. Foruden de energi- og reguleringsmæssige fordele som denne type ventilationsløsning har, er installation af decentrale ventilationsanlæg typisk langt mere enkel når det kommer til sikring mod brand- og røgspredning.

Ingen rørføring

Decentral ventilation fra Airmaster er stand-alone ventilationsanlæg med egen styring - alt er samlet i én unit. Ofte vil det decentrale ventilationsanlæg være monteret ved en ydervæg, så der kun er ganske korte kanaler ud gennem ydermuren, og der leveres frisk luft direkte til hvert lokale. Uden rørføring rundt i bygningen er der hermed heller ikke brug for røgspjæld mellem de enkelte rum.

Se hele notatet om installation af decentrale ventilationsanlæg i forhold til brandsikring

Mere fra Airmaster A/S

Airmaster A/S

www.airmaster.dk

Effektive og energirigtige decentrale ventilationsløsninger med høj varmegenvinding og lavt støjniveau. Anvendelse: kontorbygninger, skoler, børnehaver, kollegier, restauranter m.m. 

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere