Hvordan bygger man brandsikkert med biobaserede materialer?
Fire DBI-eksperter bidrog med interessante oplæg, da ’Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet’ for nylig holdt en workshop om brandproblematikker og løsningsmuligheder. Se præsentationerne nedenfor og hør om, hvordan byggeriet kan øge brugen af biobaserede materialer og samtidig håndtere udfordringerne omkring brand.
Den funktionsbaserede tilgang
Robert Firkic, leder af Advanced Fire Testing, gennemgår, hvordan man kan opnå tilstrækkelig branddokumentation, som ligger uden for de præaccepterede løsninger. Han eksemplificerer med småskala-tests og fuldskala-tests og fortæller om det 78 meter høje træhus på havnen i Aarhus, hvor PFA med Lendager som arkitekter ønsker at genanvende vindmøllevinger til solafskærmning.
Erfaringer fra udviklingsprojekter
Anders Dragsted, leder af Advanced Fire Engineering (Building), siger, at man langt hen ad vejen kan opnå lige så gode resultater med biobaserede materialer som med konventionelle. Han fortæller om brandsikre, biobaserede konstruktioner og giver eksempler fra projekterne Wood:UpHigh og BioFacades:UpHigh.
Den gode proces
Janne Frederiksen, funktionsleder i DBI Brandrådgivning, og Christian B. Andersen, funktionsleder i DBI Brandtest, fortæller om biobaserede materialer, brandtest og dokumentation. De anbefaler at gå i gang tidligt, involvere en brandrådgiver og få lavet et forsøgsdesign, hvis brandtests er nødvendige.